Lakse-satayspydmed jordnøddesauce

Lakse-satayspydmed jordnøddesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : hellekiel

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
450 g.laksefilet uden skind og ben
2 spsk.brun farin
1 fedknust hvidløg
1 tsk.spidskommen
1 citron
1.5 tsk.fiskesauce
2 løg
1 spsk.rapsolie
100 g.ristede peanuts
2 cm.ingefær
1 spsk.kokosmel
1 lille dåse tomatkoncentrat
1 tsk.karry
 evt.0.5 chili
4 dl.vand
 salt
 
 Tilbehør:
 Kogte ris
 
 Råkostsalat:
 hvidkål
 rødkål
 gulerod
 rødløg
 
Opskrift:
Skær laksen i 1 cm tynde skiver. Træk forsigtigt laksen på små træspyd. Rul evt. den tynde ende sammen, inden du trækker laksen på spyddet.

Bland farin, hvidløg, spidskommen, fiskesauce og 1 spsk. citronsaft sammen til en marinade, og hæld over laksen. Lad laksen marinere, mens du laver jordnøddesaucen.

Hak løgene, og svits dem i olien i en gryde.
Tilsæt peanuts, revet ingefær, kokosmel, tomatkoncentrat, karry og evt. finthakket chili. Tilsæt vand, og lad saucen koge i 15 min.

Blend saucen til puré, hæld den tilbage i gryden, og tilsæt saft af resten af citronen. Smag til med salt.

Varm en pande op, og steg laksespyddene 1 min. på hver side.
Servér lakse-satayspyddene med ris og råkostsalat, og brug peanutsaucen til ris, fisk og som dressing på råkosten.

Tips:

I stedet for laks kan du anvende ørred eller tun.





karakterer:
Opskriften er vist 4800 gange,
og udskrevet 112 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu