Havtornlagkage
Hovedingrediens : Bær - Havtorn Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bund:
Marcipan og sukker æltes sammen, smør tilsættes lidt efter lidt. Derefter æltes det godt sammen og æggene tilsættes et af gangen. Når 2 af æggene er kommet i, tilsættes melet, herefter tilsættes resten af æggene. Massen fordeles i en springform i et jævnt lag à ca. 1cm. tykkelse. Bages ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter. Havtornemousse: Kog de skyllede bær med sukker, til sukkeret er opløst. Blend og si bærrene og afkøl. smelt den opblødte husblas i vandbad, rør lidt af bærpureen i det smeltede husblas og rør det hele i pureen. Pisk fløden halvstiv. Æggehviderne piskes stive, og det og fløden vendes forsigtig i bærpureen, til det er ensfarvet. Moussen fordeles på bunden. |
|
Opskriften er vist 52785 gange,
og udskrevet 638 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Mette - 2020-01-12 11:59:11 Når man har lavet moussen fordelles den på en bund, kan den så stivne / sætte sig i køleskab og kan man slutte af med at lægge en lagkagebund over ? Kristine - 2019-07-05 10:53:31 Jeg har prøvet med både 20 og 200 gram mel, og jeg synes klart, at 20 gram er bedst. Det giver en lækker og blød mazarinbund. 200 gram giver en meget høj og tør bund. K nielsen - 2019-03-19 00:22:33 Kan man lave kagen dagen før og er det 200 gr mel? Å Nielsen - 2015-06-06 21:29:22 Der skal 200 g. mel i kagen, ikke 20 g. som det ståe i opskriften. Åse Nielsen - 2015-06-04 12:01:20 Der må være en fejl i dejen, 20 g. mel dur ikke, det må være 200g. IMBO - 2014-09-25 10:41:24 Rigtig god kage med fin balance mellem sødt og syrlig. Per - 2014-03-15 17:54:20 Den mørke farve mener jeg er fra bagningen Allan - 2014-02-11 14:19:25 Der er chokoladebund på billedet men ikke kakao i dejen????? NN - 2012-09-29 19:41:32 Utroligt lækkert med havtorn. Når først man har dem, ved man ikke helt, hvad man skal stille op med dem. Synes ikke, at den var sød nok, i forhold til hvor sure havtorn er. Har puttet ca. 100 g. sukker mere i. Den er nu fantastisk. Paul fra tekken 3 - 2010-01-11 09:53:55 god iscremeee med god smag kh poul olsen!(; |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne