Indisk lam (Rogan Josh)
Hovedingrediens : Lammekød - Diverse lammekød Indsendt af : DaddyOne Indsendt : Red : |
|
|
Olie opvarmes i en stegegryde indtil den er godt varm. De hakkede løg svitses i olien. Tilsæt hvidløg og ingefær og lad det svitse med. Tilsæt så alle krydderierne og svits yderligere et par minutter til en fin aroma har bredt sig.
Tilsæt kødstykkerne, og steg videre ca. 5 minutter til kødet er godt brunet. Hæld de hakkede tomater og yoghurten i gryden. Drej med det samme ned til laveste varme når retten koger, og læg et tætsluttende låg over. Retten skal nu stå og simre ca. 1 1/2 time indtil kødet er meget mørt. Rør lidt rundt i retten hver halve time. Smag retten til med salt og chili, og check at kødet er helt mørt. Frisk koriander hakkes, og koges med de sidste 5 minutter, før retten serveres. Tilbehør: Ris og (meget gerne) lune Naanbrød. Tips: Fantastisk lækker ret og meget-meget nem at lave. |
|
Opskriften er vist 22096 gange,
og udskrevet 388 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Lars Toft - 2021-05-04 15:13:14 En skøn ret som vi ofte laver - Dog med et par ændringer. Vi bryder os ikke om koriander, så det undlader vi. Og min hustru bryder sig ikke om lam, så jeg laver den med kalvebov istedet, og det smager himmelsk. Hvis ikke vi har yoghurt, bruger vi creme fraiche istedet. Steen Ø - 2013-09-17 16:01:12 Dejlig ret :-) DaddyOne - 2011-08-13 17:30:10 Tips 1: Resultatet er også udmærket, hvis man bruger en svinemørbrad skåret i passende stykker i stedet for lammekødet. Tips 2: En god håndfuld champignon skåret i kvarte tilsat kan bruges til at variere retten en smule. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne