Grovboller/franskbrød med gulerødder
Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder Fryseegnet : er fryseegnet Indsendt af : Tanja Nielsen Indsendt : Red : |
Fotograf: tanja-nielsen |
|
Stil hvedekernerne i blød i ca. 4 dl. Vand i ca. 15-30 minutter.
Vandet sigtes fra hvedekernerne (jo mere vand der er i hvedekernerne jo blødere bliver de at tykke i når brødet er færdigt) Skræl gulerødderne og riv dem på rivejern i passende størrelse. Opløs gæren i vandet, tilsæt salt gulerødder og hvedekerner. Rør fuldkorns hvedemelet i. Rør til sidst hvedemelet i lidt efter lidt (hvedemelet kan variere alt efter hvor meget vand hvedekernerne har suget til sig) Dejen må gerne være klisteret, når det sættes til hævning. Hæves i ca. 45 min. Et lunt sted. Form bollerne eller læg franskbrødene i form (kan også bare ligges på bradepanden uden form) Og sæt dem til hævning i 15-30 minutter Et lunt sted. Bollerne/franskbrødene pensles med æg, og der drysses sesamfrø eftersmag. De bages i ovnen på ca. 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter. Tips: Der kan tilsættes flere gulerødder hvis dette ønskes. |
|
Opskriften er vist 80035 gange,
og udskrevet 2749 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.8 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Britta - 2014-10-26 16:10:49 jeg kom også græskarkerner,solsikkekerner i (disse stod i blød ca. samme tid som hvedekerner) Britta - 2014-10-26 16:00:39 Havregryn i stedet for hvedkerner var super godt, jeg kom Ingefær, lakridspulver,muskat og basilikum i.derudover tilsatte jeg også smør og æg. jeg fik 2 store brød. smagte fantastisk.tak for en god opskrift Tulle - 2012-04-10 08:52:36 Jeg brugte opblødte havregryn istedet for hvedekerner, og de blev bare SÅ lækre. Halvdelen kom i fryseren, og de kan enten spises som de er når de er tøet, eller med et par dråber vand på også i ovnen, så er de som nybagte, mums:) Tak for en god om nem opskrift anonym - 2010-09-19 14:46:03 22 min --- - 2010-01-10 12:46:46 Kommer meget an på hvordan du mener klaske bollerne sammen xD - hvis du klasker dem sammen og bager en hel bradepande som en bolle så kan jeg se din mening med at de ikke pliver så pæne, men helt sikkert et godt tip for det har virket her (: anonym - 2009-03-23 17:04:47 Men bollerne blir ikke så pæne, når man ligger dem tæt :D Et super Tip - 2009-03-23 17:03:07 Hej:D Et godt Tips: Når der ikke er fedt i boller, blir de næsten altid meget tøre, efter et par dage.. Men i stedet for at ligge bollerne et stykke fra hinanden, så lig dem så de ligger op af hinanden. Så bliver de mere bamset :D Jeg gør det altid selv, rigtige gode :D |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne