Grovboller/franskbrød med gulerødder

Grovboller/franskbrød med gulerødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er fryseegnet

Indsendt af : Tanja Nielsen

Indsendt :      Red :
Grovboller/franskbrød med gulerødder, billede 4 Grovboller/franskbrød med gulerødder, billede 1 Grovboller/franskbrød med gulerødder, billede 2 Grovboller/franskbrød med gulerødder, billede 3
Fotograf: tanja-nielsen  

Ingredienser:
200 gram Hvedekerner Knækkede
   
50 gram Gær, frisk
6 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
400 gram Fuldkornshvedemel
1000 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

300 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
   
Opskrift:
Stil hvedekernerne i blød i ca. 4 dl. Vand i ca. 15-30 minutter.
Vandet sigtes fra hvedekernerne (jo mere vand der er i hvedekernerne jo blødere bliver de at tykke i når brødet er færdigt)

Skræl gulerødderne og riv dem på rivejern i passende størrelse.

Opløs gæren i vandet, tilsæt salt gulerødder og hvedekerner.
Rør fuldkorns hvedemelet i. Rør til sidst hvedemelet i lidt efter lidt (hvedemelet kan variere alt efter hvor meget vand hvedekernerne har suget til sig)
Dejen må gerne være klisteret, når det sættes til hævning.
Hæves i ca. 45 min. Et lunt sted.

Form bollerne eller læg franskbrødene i form (kan også bare ligges på bradepanden uden form)
Og sæt dem til hævning i 15-30 minutter Et lunt sted.

Bollerne/franskbrødene pensles med æg, og der drysses sesamfrø eftersmag.
De bages i ovnen på ca. 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter.

Tips:

Der kan tilsættes flere gulerødder hvis dette ønskes.





karakterer:
Opskriften er vist 80035 gange,
og udskrevet 2749 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 24015 (5717 kcal)
KJ pr. stk. 1200 (285 kcal)
Vægt ialt 2624 gram
Vægt pr. stk. 131 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 915 KJ (217 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 1.5 gram
Kulhydrat 45.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-10-26 16:10:49
jeg kom også græskarkerner,solsikkekerner i (disse stod i blød ca. samme tid som hvedekerner)

  -   2014-10-26 16:00:39
Havregryn i stedet for hvedkerner var super godt, jeg kom Ingefær, lakridspulver,muskat og basilikum i.derudover tilsatte jeg også smør og æg. jeg fik 2 store brød. smagte fantastisk.tak for en god opskrift

  -   2012-04-10 08:52:36
Jeg brugte opblødte havregryn istedet for hvedekerner, og de blev bare SÅ lækre. Halvdelen kom i fryseren, og de kan enten spises som de er når de er tøet, eller med et par dråber vand på også i ovnen, så er de som nybagte, mums:) Tak for en god om nem opskrift

  -   2010-09-19 14:46:03
22 min

  -   2010-01-10 12:46:46
Kommer meget an på hvordan du mener klaske bollerne sammen xD - hvis du klasker dem sammen og bager en hel bradepande som en bolle så kan jeg se din mening med at de ikke pliver så pæne, men helt sikkert et godt tip for det har virket her (:

  -   2009-03-23 17:04:47
Men bollerne blir ikke så pæne, når man ligger dem tæt :D

  -   2009-03-23 17:03:07
Hej:D Et godt Tips: Når der ikke er fedt i boller, blir de næsten altid meget tøre, efter et par dage.. Men i stedet for at ligge bollerne et stykke fra hinanden, så lig dem så de ligger op af hinanden. Så bliver de mere bamset :D Jeg gør det altid selv, rigtige gode :D