Drømmekage fra brovst 03
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Tina Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland mel, bagepulver og vanillesukker sammen. Vend det forsigtigt i dejen drysset gennem en sigte. Varm mælk og smør (lillefingervarmt) og vend det forsigtigt i dejen. Hæld dejen i en lille smurt meldrysset bradepande (ca. 5 x 22 x 30 cm) og bag kagen midt i ovnen.
Fyld: Kom smør, kokosmel, farin og mælk i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Tag kagen ud og skru op for ovnen. Fordel fyldet på kagen og bag den færdig, stadig midt i ovnen. Tip: Man kan piske æg og sukker lyst og luftigt over vandbad - pas på at det ikke bliver for varmt - så koagulerer æggene. Tips: Bagetid: Ca. 20 min. ved 200 grader C. alm. ovn. Bagetid med fyld: Ca. 5 min. ved 225 grader C. alm. ovn. |
|
Opskriften er vist 54278 gange,
og udskrevet 2652 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (36 stemmer) |
|
Kommentarer Helle - 2013-01-25 15:24:05 Lidt længere bagetid og en halv gang mere eller dobbelt fyld. Jeg vil også røre mælkeblandingen og melbehandlingsmidler i skiftevis for at undgå at dejen klumper. anonym - 2012-03-05 21:35:03 jeg det er en suber lækker kage men den skal have næsten 1½ time før den er klar inden i. Katrine - 2011-11-18 11:45:37 Rigtig god kage, jeg var dog noedt til at lave dobbelt portion fyld for at daekke kagen. ;) Krogh - 2011-09-23 13:21:03 Superlækker kage.. Brug en lidt større bradepande og lav dobbelt op på fyld, så er den lige i skabet..! nadia - 2011-08-03 21:34:36 den smager vildt godt skal have den med i tivoli for at vi kan spise den der. Inge V. - 2010-08-20 17:00:20 En kage der kan anbefales. Mine børn er vilde med den. Tania Sauer - 2010-02-28 11:47:17 Helt igennem genial kage. Ælsker den ;O) Lotte - 2009-07-15 10:17:37 Det her er den ultimative drømmekage - eller myrekage hedder den der hvor jeg kommer fra :-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne