Krydderboller 05
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Little Chef Indsendt : Red : |
|
|
Udrør gæren i lunkent vand (eller mælk) og rør æggene ud i gærvandet. Tilsæt alle de tørre ingredienser og rør det hele sammen til en smidig dej, der lige skal slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i ca. ½ time. Slå dejen ned, rul til en stang og rul 10-12 boller som placeres med god afstand på pågepapir på 1-2 bageplader. Lad bollerne hæve lunt 20 minutter og bag derefter i en forvarmet ovn ved 180 grader (varmluft) i 15-20 minutter mindt i ovnen.
Tips: Bollerne formes lettest hvis man gør hænderne våde hver gang man former en bolle. Bollerne pensles med vand inden de bages midt i ovnen. Ved at fjerne kardemummen og evt. tilsætte lidt ekstra salt kan bollerne fint bruges med pålæg i madpakken. Fjern salt og tilsæt lidt mere sukker og pensl med æg og du har nogle glimrende fødselsdagsboller. Krydderbollerne kan efter smag krydes yderligere med lidt stødt kanel og/eller stødte nelliker. |
|
Opskriften er vist 22505 gange,
og udskrevet 610 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne