Ovndampet helleflynder
Hovedingrediens : FladFisk - Helleflynder Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rens fisken, den skal ikke flås og må gerne beholde hovedet på. Indvolde og gæller tages ud ved et snit lige under hovedet, bed evt. fiskehandleren om at gøre det.
Skrab fisken ren for slim på den hvideside, den mørke side børste grundigt i flere hold saltvand eller under rindende koldt vand. Læg den rensede fisk i et stort ovnfast fad eller i en bradepande. For let at kunne løfte fisken fra bradepanden til serveringsfad kan man lægge fisken på et stort stykke smurt alufolie, så stort at det kan foldes over fisken som låg. Giv fiskeskindet et par indersnit, læg evt. et par smørklatter heri, læg salt, peberkorn, eddike, løgskiver og laurbærblad, delt lidt, på fisken, hæld lidt vand i bunden af fad eller bradepande, dæk med alufolie og sæt fisken i en 200 grader C. alm. ovn i ca. 40 minutter. Fisken kan koges på samme måde i en tilstrækkelig stor pande med låg (alufolie) over direkte varme. Hæld skyen fra, den kan jævnes eller legeres med æggeblomme, tilsættes koldt smør og smages til med citronsaft og krydderier. Fisken servers med små faste kartofler og grøn salat eller en fin, kogt grønsag som ærter, asparges eller lignende. |
|
Opskriften er vist 39583 gange,
og udskrevet 422 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer BangMors - 2011-08-02 21:50:44 Hej! Lige så i tænker over det. Ovndampet helleflynder - Her skriver i en hel fisk på 1,5 kg. Mindstemålet på en helleflynder er 80 cm, hvilket svarer til knapt 5 kg. Bare som info. Kunne måske være hellefisk, som er en anden fiskeart. :-) BangMors |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne