Stegt kalvelever i estragon-cremesauce med glaserede gulerødder
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvelever Indsendt : Red : |
|
|
Leverskiverne pudres med mel og krydres med salt og peber. På en pande steges skiverne svagt rosa i olivenolie over svag varme - 5 minutter på hver side. Leverskiverne tages af panden og stilles tildækket, og i den samme olie sauteres
de finthakkede skalotteløg.
Når løgene er sauterede, kommes vinaigren på, og der koges ind, til denne næsten er helt fordampet. Så hældes piskefløden på, og der koges ind til passende sauce konsistens. Estragon hakkes fint og kommes i saucen. Ved servering anrettes leverskiverne på et fad, og saucen hældes over.
Inden da renses gulerødderne (lad 1 cm af toppen blive siddende) og lægges i en gryde. Kom koldt vand ved, så det står halvt op om gulerødderne. Kom smørret ved og giv det hele et knips salt og et knips sukker. Lad det koge ind over rask varme til sukkervandet og smørret "glaserer" gulerødderne. Anret dem på et lille fad og drys dem med finthakket kørvel. Retten serveres med nye kartofler Tips: Mange mennesker synes ikke om stegt lever. Men prøv at stege den rigtigt. Indeni skal leveren være svagt rosa - den må ikke blive tør og slet, slet ikke være rå. Begge dele er lige uheldigt. Følg stegetiden i opskriften, så bliver leveren lige, som den skal være. Lever bør altid serveres varm og frisk tillavet. |
|
Opskriften er vist 14063 gange,
og udskrevet 325 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne