John Prices kogte andesteg (Juleand)
Hovedingrediens : And - And hel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gnid anden indvendigt med salt og peber og fyld den med de skyllede, afribbede druer. Sy anden tæt og sirligt sammen og kom den i en gryde med spilkogende, letsaltet vand, som lige dækker. Kog anden - ja, den skal koges - under låg i ca. 1 time. Tag anden op af gryden og gem suppen, den skal bruges til sovsen og risene. Læg anden i et ovnfast fad med brystet opad, og sæt den i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn. Steg anden til den er gyldenbrun - det varer 15-20 min.
Sovs: Smelt smørret i en gryde og rør melet i, spæd med suppen. Smag til, tilsæt evt. kulør, hvis det er nødvendigt. Safranris: Smelt smørret i en gryde, lad hakkede løg snurre klart heri. Rør 4 ris i og rør om til risene er klare. Tilsæt koghed suppe lidt ad gangen. Når risene er møre tilsættes safran, der er udrørt i lidt suppe. Smag risene til. Del anden i portsionsstykker og anret den på et fad sammen med druerne. Server safranrisen til. |
|
Opskriften er vist 38469 gange,
og udskrevet 1007 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Ulla - 2011-01-23 19:52:20 syntes, den bliver alt for fed, skal have længere tid i ovnen, så noget af fedtet smelter mere fra |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne