Flettet sesambrød 02
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Sesamfrø Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Pernille Indsendt : Red : |
|
|
Smuldr gæren og opløs den i fingervarm mælk eller vand. Tilsæt 1 æg, olie, salt og sukker.
Rør melet i lidt ad gangen og arbejd dejen sammen til den slipper skålen. Lad dejen hæve tildækket i 30 min. Arbejd dejen smidig på et bord og skær 1/3 fra. Del derefter hver dejdel i 3 stykker og rul dem ud til 30 cm lange dejpølser. Du får 3 store og tre mindre dejpølser. Læg de store dejpølser ved siden af hinanden og flet dem sammen. Læg den færdige fletning på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk den en anelse til. Flet de mindre dejpølser på samme måde og læg den lille fletning oven på den store. Tryk fletningerne let sammen og lad brødet hæve tildækket et lunt sted i 20 min. Pisk et æg sammen, pensl brødet, drys med sesam og bag det midt i en 200 grader varm ovn i 20-30 minutter. Tips: Tip: Sprøjt evt et par gange lidt vand i ovnen med en vandforstøver i løbet af de første 5-10 min af bagningen. Brødet puster sig flot op og bliver gyldent, hvis det får damp under bagningen. |
|
Opskriften er vist 5050 gange,
og udskrevet 131 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Pernille - 2009-01-09 14:10:37 Denne mængde ingredienser giver 1 brød |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne