Chicken tikka masala
Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet Indsendt af : Mai-Britt L Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tikka masala-kylling:
Kom yoghurten i en skål og bland finthakket hvidløg, finthakket ingefær, garam masala, gurkemeje, chilipulver, salt og limesaft i. Skær kyllingefileten i strimler og bland den omhyggeligt med marinaden og lad det marinere i mindst en time ved stuetemperatur, gerne længere - op til et døgn i køleskab - f.eks. i en plasticpose, der er nem at vende rundt en gang imellem. Steg kødet i et ildfast fad i forvarmet ovn ved 250 grader i 12-15 minutter. Sovs: Opvarm olien i en tykbundet gryde og steg løgtern gyldne heri. Tilsæt finthakket hvidløg, finthakket ingefær og tomatpuré under omrøring. Kom derefter gurkemeje og meget finthakket mandler i sammen med vand. Lad retten småkoge 3-4 minutter, hæld kødet og marinaden i gryden og tilsæt fløden, når retten er gennemvarm. Smag til sidst til med salt og tilsæt lidt mere vand, hvis sovsen er for tyk. Indisk agurke-raita: Bland yoghurt og agurketern, smag til med salt og spidskommen. Afkøl inden servering. Kogte basmatiris: Skyl risene i tre hold vand og lad dem dryppe af. Kom ris og vand i en gryde med tætsluttende låg og sæt gryden over stærk varme. Skru ned, når risene koger, og lad dem stå over svag varme, til vandet er kogt væk - 10-15 minutter. Selv bruger jeg en riskoger. Her passer risene sig selv, brænder ikke på og holder sig varme i flere timer. |
|
Opskriften er vist 189852 gange,
og udskrevet 2836 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (49 stemmer) |
|
Kommentarer Andreas - 2017-06-28 07:58:20 Virkelig god, nem og autentisk Tikka Masala - for for det :o) Annelise - 2017-01-20 10:42:01 Perfekt opskrift! Havde krydderier med fra Marokko og er blevet ganske afhængig . Personligt syntes jeg den bliver bedst når opskriften følges helt. Tak pia - 2016-08-24 12:19:44 Så fin en opskrift. tak for den! smagte ganske autentisk!!! anonym - 2012-09-05 11:57:24 Fatima du kan jo gøre hvad du vil... Resultatet er jo bare lidt anderledes Fatima - 2012-05-11 14:06:41 Kan jeg komme fedtfattigt madlavningsfløde i stedet for piskefløde? Mette - 2012-03-11 16:16:33 den bedste opskrift jeg har prøvet på tikka masala .... UHMMMM!!!! anonym - 2011-09-24 18:10:33 Jeg syntes der er for meget ingefær i... ellers god! Anne - 2010-09-30 18:29:22 Det kan anbefales at tilsætte hakket frisk koriander til raita'en, det smager rigtig godt. Hanne K. - 2009-10-20 19:42:11 dejlig grundopskrift,der også kan bruges til okse-lam-gedekød.Lidt mere chili evt.frisk og lidt mindre ingefær kan anbefales. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne