Chicken tikka masala

Chicken tikka masala, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Mai-Britt L

Indsendt :      Red :
Chicken tikka masala, billede 4 Chicken tikka masala, billede 1 Chicken tikka masala, billede 2 Chicken tikka masala, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.kyllingefilet uden skind og ben
 
 Marinade:
1 dl.yoghurt, naturel
1 spsk.hvidløg
1 spsk.ingefær
2 tsk.garam masala
1 tsk.gurkemeje
1 tsk.chilipulver (cayenne)
2 tsk.groft salt
4 spsk.limesaft
 
 Sovs:
200 g.løg
2 tsk.hvidløg
2 tsk.ingefær
2 spsk.tomatpure, konc.
1 tsk.gurkemeje
3 spsk.mandler, smuttede
 
3 dl.vand
3 spsk.piskefløde
 salt
4 spsk.olie
 
 Indisk agurke­raita:
1.5 dl.yoghurt, naturel
0.5-1 agurk
1 tsk.groft salt
0.5 tsk.spidskommen, stødt
 
 Kogte basmatiris:
3 dl.basmatiris
4 dl.vand
 
 Tilbehør:
 koriander, frisk
 Pappadums
 Naanbrød
 
Opskrift:
Tikka masala-kylling:
Kom yoghurten i en skål og bland finthakket hvidløg, finthakket ingefær, garam masala, gurkemeje, chilipulver, salt og limesaft i.

Skær kyllingefileten i strimler og bland den omhyggeligt med marinaden og lad det marinere i mindst en time ved stuetemperatur, gerne længere - op til et døgn i køleskab - f.eks. i en plasticpose, der er nem at vende rundt en gang imellem.

Steg kødet i et ildfast fad i forvar­met ovn ved 250 grader i 12-15 minut­ter.

Sovs:
Opvarm olien i en tykbundet gryde og steg løgtern gyldne heri.
Tilsæt finthakket hvidløg, finthakket ingefær og tomatpuré under omrøring.
Kom derefter gurkemeje og meget finthakket mandler i sammen med vand.
Lad retten småkoge 3-4 minutter, hæld kødet og marinaden i gryden og tilsæt fløden, når retten er gennemvarm.

Smag til sidst til med salt og tilsæt lidt mere vand, hvis sovsen er for tyk.

Indisk agurke-raita:
Bland yoghurt og agurketern, smag til med salt og spidskommen.

Afkøl inden servering.

Kogte basmatiris:
Skyl risene i tre hold vand og lad dem dryppe af.

Kom ris og vand i en gryde med tætslut­tende låg og sæt gryden over stærk varme.

Skru ned, når risene koger, og lad dem stå over svag varme, til vandet er kogt væk - 10-15 minutter. Selv bruger jeg en riskoger. Her passer risene sig selv, brænder ikke på og holder sig varme i flere timer.






karakterer:
Opskriften er vist 189856 gange,
og udskrevet 2836 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (49 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-06-28 07:58:20
Virkelig god, nem og autentisk Tikka Masala - for for det :o)

  -   2017-01-20 10:42:01
Perfekt opskrift! Havde krydderier med fra Marokko og er blevet ganske afhængig . Personligt syntes jeg den bliver bedst når opskriften følges helt. Tak

  -   2016-08-24 12:19:44
Så fin en opskrift. tak for den! smagte ganske autentisk!!!

  -   2012-09-05 11:57:24
Fatima du kan jo gøre hvad du vil... Resultatet er jo bare lidt anderledes

  -   2012-05-11 14:06:41
Kan jeg komme fedtfattigt madlavningsfløde i stedet for piskefløde?

  -   2012-03-11 16:16:33
den bedste opskrift jeg har prøvet på tikka masala .... UHMMMM!!!!

  -   2011-09-24 18:10:33
Jeg syntes der er for meget ingefær i... ellers god!

  -   2010-09-30 18:29:22
Det kan anbefales at tilsætte hakket frisk koriander til raita'en, det smager rigtig godt.

  -   2009-10-20 19:42:11
dejlig grundopskrift,der også kan bruges til okse-lam-gedekød.Lidt mere chili evt.frisk og lidt mindre ingefær kan anbefales.