Oksehalesuppe klar

Oksehalesuppe klar, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Oksekød - Oksehale

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Oksehalesuppe klar, billede 4 Oksehalesuppe klar, billede 1 Oksehalesuppe klar, billede 2 Oksehalesuppe klar, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2500 g.oksehaler
50 g.smør
200 g.løg
200 g.gulerødder
200 g.selleri
10 peberkorn
5 laurbærblade
1 kvisttimian
 
30 dl.vand
2 tsk.salt
1 tsk.paprika
2 spsk.tomatpuré
 
 Klarifikation:
200 g.hakket oksekød
200 g.løg
200 g.gulerod
200 g.selleri
6 æggehvider
2 spsk.tomatpure
10 peberkorn
5 laurbærblade
 
 
200 g.gulerod
200 g.selleri
200 g.grønne ærter
3 spsk.sherry
 
Opskrift:
Smørret brunes i en gryde og heri svitses halestykkerne først, tilsæt de rensede og delte grønsager, peberkorn, laurbærblade og timian og brun videre.

Vandet tilsættes, bringes i kog og skummes omhyggeligt.

Derpå kommes salt, paprika og tomatpuré i og suppen koges under låg i ca 3 timer, til oksehalerne er så møre at kødet med lethed kam løsnes fra benene.

Halestykkerne tages op, suppen sies, skummes og stilles koldt.

Kødet pilles af halerne og det lægges i press i køleskabet til næste dag.



Klarifikation:
Suppen lunes
hakket oksekød blandes med, løg, gulerod og selleri i tern, 6 æggehvider og 2 spsk. tomatpure, heri blandes suppen under omrøring, koges op og småkoger meget svagt i ca. 30 minutter, sigtes gennem et klæde eller saftpose.

Tilsæt små tern af gulerod, selleri samt grønne ærter, plus kødet skåret i små tern.

Smages evt. til med sherry.

Serveres med flutes





karakterer:
Opskriften er vist 28445 gange,
og udskrevet 389 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu