Flæskesteg med sprød svær 02
Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød Fryseegnet : Stegen er fryseegnet Indsendt af : Lissi Petersen Indsendt : Red : |
|
|
Snit sværen i smalle flæskesvære dybt ned i fedtlaget uden at skære i kødet. Læg stegen med sværen nedad i et ovnfast fad eller en lille bradepande, der passer til stegen.
Hæld kogende vand ved, så sværen lige er dækket. Sæt stegen i ovnen på nederste rille og forkog sværen 20 minutter ved 200 grader. Tag kødet op på et bræt, kasser vandet og aftør kødet. Gnid kødet med salt og peber og stik laurbærblade (eller nelliker) ned mellem sværene hist og her. Sæt kødtermometer i, så spidsen ikke rører fedt eller ben. Læg stegen tilbage i fadet eller bradepanden med sværen opad, gerne på en rist. Hæld ½ liter vand i fadet. Læg løg og gulerod skåret i mindre stykker i vandet. Steg ved 175-200 grader til kødtermometrer viser 75 grader. Hæld skyen fra stegen, si den over i en gryde. Skru op for ovnens termostat til 225-250 grader og efterbrun stegen 10-20 minutter med åben ventil, til sværen bobler, er brun og sprød og termometret viser 80-85 grader. Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile utildækket 10-15 minutter, inden den skæres for, den er da lettere at skære i skiver. Kog evt. bradepanden af med lidt kogende vand. Hæld det gennem en si i gryden med skyen. Skum eventuelt fedt af, og bring skyen i kog. Herefter jævnes skyen og koges igennem. smag til med salt og peber og tilsæt eventuelt lidt kulør. |
|
Opskriften er vist 9937 gange,
og udskrevet 222 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne