Fastelavnsboller af Wienerdej
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Se fremgangsmåde på wienerdej her:
Den færdige dej rulles til ca 50x50 og skæres i firkanter på 12.5x12.5. Der lægges en klat vaniljecreme på firkanterne og hjørnerne foldes mod midten og bollen vendes om og lægges på bagepapir med samlingerne nedad. Hæver 1 time, hvorefter de pensles med sammenpisket æg. Bages ved 190 grader C alm. ovn i ca. 20 minutter. Bollerne afkøles inden de fyldes. Cremen: Fløde og mælk blandes sammen. Tilsæt halvdelen af sukkeret. Kog langsomt op. Pisk æggeblommer luftigt med maizena og resten af sukkeret Når mælken koger hældes den forsigtigt i æggemassen under piskning Hæld det hele tilbage i gryden og varm det forsigtigt op Hæld cremen i en skål og stil den til afkøling. Piskefløden piskes til flødeskum. Bollerne flækkes helt eller delvist Chokoladeboller: Fyldes med flødeskum og pyntes med chokoladeglasur. Cremeboller: Fyldes med en blanding af vaniljecreme og flødeskum. Pyntes med drys af flormelis. |
Fastelavnsboller af wienerbrødsdej med creme og flødeskumFastelavnsboller er en elsket klassiker i hjemmene omkring fastelavnstid. Men denne udgave af fastelavnsboller af wienerbrødsdej med creme og flødeskum kan nydes på alle tider af året. Hvem er ikke blevet fristet hos bageren ved synet af en plade fyldt med fastelavnsboller af wienerbrødsdej med creme og flødeskum og savner dem uden for sæsonen? De er faktisk ikke så svære at lave, hvis blot du følger opskriften her på siden hos Alletiders Kogebog. Så kan du snart servere fastelavnsboller af wienerbrødsdej med creme og flødeskum for hele familien året rundt.Fastelavnsboller af wienerbrødsdej med creme og flødeskum varianterFastelavnsboller findes i mange varianter som både lukkede boller med fyld, flækkede boller med fyld, som boller med fordybning med fyld eller bagt som fastelavnsboller i muffinsforme. Vælger man at lave fastelavnsboller af wienerbrødsdej med creme og flødeskum kan man sagtens prøve at variere selve fyldet. Prøv at lave en lækker remonce med sukker, smør og marcipan sammen med cremen i stedet for flødeskum. Eller tilsæt flødeskummet i fastelavnsboller af wienerbrødsdej med creme og flødeskum lidt smagsvarianter som f.eks. revet citron, hakket chokolade eller lidt hindbærmarmelade. |
Opskriften er vist 142861 gange,
og udskrevet 4500 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (63 stemmer) |
|
Kommentarer Onsdagsklubben - Karen - 2012-02-18 20:16:17 Er det foroevrigt vigtigt at bruge roersukker i cremen mht. tykkelsen af cremen?? Eller er det ok med almindelig hvid sukker? Onsdagsklubben - Karen - 2012-02-18 20:11:28 Aeggene der er brugt i cremen er de smaa eller store? Min creme blev tyk, brugte 4 blommer fra store aeg. Men den maatte gerne vaere lidt tykkere. Eller skal der bare mere Maizena i? Kogte foroevrigt kornene fra en vaniljestang med i maelke-floedeblandingen i stedet for vanijlesukker og cremen blev saaaaaa dejlig.... Onsdagsklubben I Schweiz - 2012-02-18 20:03:00 Har lige proevet denne opskrifter og den virker. -har fore foerste gang uden for DKs greaser fazed rigtige fastelavnsboller. De blev lette, luftige og sproede som hos bageren. Tog lidt tid men formaaede at rule dejen ud 3 gange fore den skulle I koeleskabet. Og saa rullede jeg den ud en gang til og formed bollerne. Var bare saa spaendt. Lod dem haeve ca 30 min inden de kom I ovnen. Gemte halv delen af de formed boller i koeleskabet i 30 timer og lod dem haeve ca. 1 time her til aften. Da de var brevet store bagte jeg dem som anvist. Og voila 10 boller mere uden alt arbejdet i dag. Saa kan sagtens laves dagen i forvejen. Cremen lykkedes ogsaa men jeg tror jeg putter mere maizena i naeste gang. Puttede foroevrigt 1/2 tsp kardemomme i som en af de andre opskrifter foreslog. dejen er lidt svaer, men ikke vile svaer. Der blev en del hulled I den desto flere gange jeg ruled den ud. Men de faerdige boller har ikke lidt af det. Fantastisk at man kan faa rigtige bager fastelavnsboller selvom man bor i udlandet. Tusind tak for opskriften. 11/10 for den... Maria - 2012-01-28 18:33:21 Smagen er god nok, men synes dejen er meget svær at lave. Min blev meget klistret og klæbede til bordet da jeg rullede den ud. Ved ikk om min smør har været for blød, men måtte "rulle" bollerne som man gør med almindelige boller. Josephine Madsen - 2011-02-05 16:42:50 Super lækre fastelavs boller :D Kan varmt anbefales, dog blev mine ikke så store så de kan skæres over, men hvad filen, bedre helt næste gang :D 10 er givet. trolle - 2010-03-10 08:24:44 Jeg vil lige tilføje at man skal lade dem stå og hæve efter de er blevet foldet til boller, for jeg fulgte opskriften (hvor der ikke står noget om hævning) og de blev helt flade... Det er lidt surt efter 4 timer med foldning og rulning (og ja de skal foldes efter hver udrulning) anonym - 2010-02-04 14:00:59 De kan bare varmt anbefales, de er meget bedre end dem man får hos bageren,de tar noget tid at lave, men det gør ingenting i forhold til det gode resultat man mår ud af det....de får 10 med pil opad af mig :-D))) anonym - 2010-01-20 21:42:26 VIRKELIG LÆKRE!!!! moms moms. også lækre hvis man tilsætter hindbær marmelade.. Josephine - 2009-02-20 19:06:23 De smager rigtig godt og ser desuden også vildt godt ud! Det er de bedste fastalavnsboller jeg nogensinde har smagt! I øvrigt har jeg givet denne opskrift karakteren: 10 |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne