Irsk Brown Bread
Hovedingrediens : Mel - Blandet mel Indsendt af : Kimie Indsendt : |
|
|
Sørg for at ovnen er opvarmet inden brødet sammenblandes, da det skal i ovnen med det samme.
Brødet skal ikke æltes. Bland alle ingredienserne hurtigt sammen, på nær sesamfrø. Smør en lille franskbrødsform med olie og hæld ca. ½ dl. sesamfrø i, og ryst dem rundt til alle siderne i formen er dækket. Hæld derefter dejen i og drys med mel eller sesamfrø. Bages 45 min. på 200 grader. Test om brødet lyder hult når der bankes på det. Tips: Sommetider tilsætter jeg et æg som vil gøre brødet en anelse luftigere, men så husk tilsvarende lidt mindre kærnemælk eller lidt mere mel, så dejen ikke bliver for våd. Du kan undlade at bruge en form, men så skal der mere grahamsmel i dejen, så det ikke flyder ud i ovnen. Kun forslag: Brødet er rigtig lækkert til marineret sild. Ristet og med røget laks og avokado under. Røget makrel. |
|
Opskriften er vist 11323 gange,
og udskrevet 184 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Anders - 2020-07-05 08:17:28 Har brugt denne opskrift rigtig mange gange, det er et super sundt brød, med meget smag. Det er et godt alternativ til børnefamiliens højt elskede koldhævet brød. Har man ikke kærnemælk i huset, kan man fint bruge yoghurt eller anden surmælk. Jeg har også prøvet på alm. mælk, med en presset citron i, hvilket også var vellykket, det vigtigste er blot der kommer noget surt i til at aktivere natronen, om det så er er en smule eddike, gør ikke så meget. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne