Hvid Julegløgg
Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Hvidvin Indsendt af : Frank-M Indsendt : Red : |
|
|
Kom følgende i en mindre gryde: Komquats skåret i skiver. Skal revet af hele Cironen. Saft af hele Citronen.
Ingefærstykket enten hel eller revet på råkostjern (du skal bruge ca. ½ tsk). Kanelstangen og Vaniliestangen halveret på langs (skrab også kornene ud og kom dem i gryden). Sukker og vand. Bring lagen i kog og lad den simre under låg i en halv time. Du har nu en hvid Gløggessens, der vil få hele huset til at dufte lifligt og krydret af jul. Si esenssen gennem en sigte (eller et klæde, hvis du vil have den helt klar). Tilsæt Portvin, Hvidvin og Saps eller Vodka (mænden på det sidstenævnte kan du jo selv justere) og varm op under omrøring. Husk Gløgg må aldrig koge! Server i glas, så i kan nyde den gyldne farve. Pynt med et par Komquats skåret i tynde skiver, en kalv Vaniliestang og evt med et par Citronskiver. Skål! Tips: Istedet for Komquats, kan man godt bruge klemmentiner eller mandariner, hvor man skræller dem og skære bådene i halve |
|
Opskriften er vist 14345 gange,
og udskrevet 429 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (53 stemmer) |
|
Kommentarer Den Flittige Bruger - 2009-12-19 08:28:54 Aldrig har en gløgg vækket så meget omtale i vores lille hjem som denne. I starten var min familie meget skeptiske, da vi er en meget traditionsbunden familie når det gælder julen, men jeg syntes da at det nu var på tide og få noget nyt ind i julen, så jeg ville prøve denne gløgg. Og tror i ikke at jeg blev spurgt om hvorfor pokker jeg ikke havde lavet denne gløgg for lang tid siden, og det var jo dejligt at høre, og så er det jo heldigt at denne gløgg er så enkel at lave og smager virkelig fremragende, så man skal ikke være bange for at lave for meget, det skal nemlig nok blive drukket, for selv om det er gløgg så er den meget frisk i smagen. Så glædelig jul alle sammen mtth - 2008-12-30 15:26:48 husk at lave dobbelt så meget.for dem som ikke kan lide gløgg vil elske denne. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne