Honningmarineret kalvelever med salvie og avocadomos
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvelever Indsendt : Red : |
|
|
Bed slagteren om 4 pæne skiver kalvelever - tykke - f.eks. som en bøf. De krydres med peber og lægges i en
marinade af 4 salvieblade, honning, balsamico-eddike og rødvin. Sættes køligt et par timer.
Leveren dryppes af og duppes i lidt køkkenrulle. Brunes i 15 g smør i en tilpas pande. Krydres med lidt salt og peber og steges videre på lav varme i ca. 7 - 8 min. til de er svagt rosa inden i (tryk let på en skive med en finger - kødet skal føles "fjedrende", og der kommer saftperler på overfladen). Mens leveren steger, deles avocadoerne på langs, og stenene fjernes. Med et melon-kuglejern laves så mange avocadokugler som muligt - avocadoerne kan også skæres i tynde skiver uden skal. Pensles evt. med lidt citronsaft, så de ikke misfarves. Når leveren er færdigstegt, holden den varm i et fad dækket med stanniol. Marinaden kommes i den endnu varme stegepande og koges ind, til den er tilpas tyk. Til sidst monteres marinaden med 65 g koldt smør - at montere vil sige, at det kolde smør piskes ind i sovsen, som herefter ikke må koge. Leverskiverne anrettes i et serveringsfad, sovsen hældes over gennem en sigte, og det hele pyntes med avocado-kuglerne (-skiverne) og friske salvieblade. Serveres med nye kartofler og grøn salat. Tips: Hårde avocados modnes hurtigt sammen med rå ris. Læg dem natten over ned sammen med risene i beholderen/dåsen, hvor disse normalt opbevares. |
|
Opskriften er vist 11298 gange,
og udskrevet 347 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne