Helleflynder steak

Helleflynder steak, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FladFisk - Helleflynder

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Helleflynder steak, billede 4 Helleflynder steak, billede 1 Helleflynder steak, billede 2 Helleflynder steak, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Helleflyndersteak 1 helleflyndersteak vejer ca. 200 gram
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Persilleskum:
5 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
3 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Urtecocktail:
2 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
600 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 spsk. Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 kvist Timian, frisk
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Ovnbagte kartofler:
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
0.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Græsk grillkrydderi
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Helleflynder:
Skindet ridses på begge sider, pensles med olie og krydres med salt og peber. Steges mør på en grillpande 8-10 minutter på hver side.

Persilleskum:
Kyllingebouillon og presset hvidløg koges ind til det halve. Cremefraiche tilsættes og det koges ind til det halve. Pluk persille og tilsæt den bouillonen, lad den koge med i 2 minutter, smag til med salt og peber. Blend det herefter 5 minutter ved højeste hastighed, og sigt det gennem en fin si.

Urtecocktail:
Peberfrugt og løg skæres i skiver. Svits løgene i lidt olie til de er bløde, tilsæt derefter peberfrugt og steg i 10 minutter indtil grønsagerne er bløde. Tilsæt hvidløg og timian sammen med tomatpure, småsimrer med lidt olie indtil blandingen er løs.

Ovnbagte kartofler:
Kartoflerne skrælles og skæres i kvarte, vendes med olivenolie, krydderurter, salt og peber. Bages i ovnen ved 220 grader C. alm. ovn i ca. 45 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 77199 gange,
og udskrevet 1436 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12682 (3019 kcal)
KJ pr. Pers. 3170 (754 kcal)
Vægt ialt 3152 gram
Vægt pr. Pers. 788 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 402 KJ (95 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 4.3 gram
Kulhydrat 8.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-06-01 12:01:13
Hønsebouillon erstattes med en bouillonterning og 2 dl vin og Creme Fraiche erstattes med fløde. Det giver en mindre sur persilleskum. Fisken skal kun steget 3-4min på hver side ved en tykkelse på 1,5cm.Den må kun lige blive fast. Alt derefter ødelægger den gode smag. Tomatpure erstattes med 3-4 hakkede cherrytomater Græsk grillkrydderi kan være 1 del timian + 2 dele rosmarin + 5 dele oregano. Kog kartofler få minutter og steg dem langsom på en pande. Det giver samme resultat som i ovn.