Græske jordskokker

Græske jordskokker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Jordskokker

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :     
Græske jordskokker, billede 4 Græske jordskokker, billede 1 Græske jordskokker, billede 2 Græske jordskokker, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Jordskokker, skrællet vægt skrællet vægt
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 spsk. Timian, frisk
250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
50 gram Oliven. sorte. uden sten. i saltlage
100 gram Feta. 50+
   
Opskrift:
Jordskokkerne skrubbes helt rene, men de skal ikke skrælles. De lægges i kogende vand og koges netop møre, ca. 10 minutter. Hold øje med knoldene under kogningen da de nemt koger ud.

Jordskokkerne skæres igennem på langs og lægges med den runde side opad i et lavt smurt ovnfast fad.

Løgene skæres i skiver og gyldnes i lidt olie sammen med knust hvidløg og timian. Champignonerne skæres i skiver og tilsættes. Grønsagerne simrer 5 minutter.

Løg og champignon fordeles over jordskokkerne. De sorte oliven lægges i fadet. Fetaosten smuldres over.

Fadet sættes i en 200 grader grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter.

Der kan serveres løskogte råris eller byg til jordskokkerne, samt selleri-rødkålssalat.





karakterer:
Opskriften er vist 100861 gange,
og udskrevet 1838 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4212 (1002 kcal)
KJ pr. Pers. 1053 (250 kcal)
Vægt ialt 1354 gram
Vægt pr. Pers. 338 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 311 KJ (74 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 2.7 gram
Kulhydrat 10.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-11-23 08:56:40
Alletiders opfrisker af græsk ferie på en sur efterårsdag. Spar ikke på olivenolien. Tip: Kog jordskoggerne i en passsende gryde (12 min.) og brug samme gryde til at riste rigelig løg, hvidløg, timian og champignon (i kvarter/ottendele) i olie. Spar endeligt ikke på oliven og feta, hvis det skal være græsk, men husk krydderi (salt/peber o.a.) inden oliven og feta. Kan sagtens stå alene eller evt. med et stykke kød til.

  -   2010-01-19 00:08:14
Det lyder som om der mangler noget i retten, f.eks. bouillon eller fløde!

  -   2010-01-17 08:54:39
Denne ret blev ikke vellykket hos os. Vi fulgte nøje mængdeanvisningerne og fik en tør ret, og intet dyppelse til risene. Dertil kommer, at vi fik utrolig meget luft i maven. Har efterfølgende konstateret, at jordskokker indeholder stoffet inulin, som ikke omdannes i tarmen og derfor giver luft. Olivene var det ekstra krydderi hos os, der fik risene til at glide ned.

  -   2009-10-25 15:56:02
et fantastisk ret , en slags grating, men vi læg ingen oliver på, dem er vi ikke helt så glad for