Enebærgryde med kartoffelgratin
Hovedingrediens : Svinekød - Skinkekød i tern Indsendt af : Svend Erik Stein Laursen Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær svinekødet i tynde strimler. Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde. del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig. Læg kødet tilbage i gryden. Knus enebær og rosmarin og tilsæt det til kødet. Kom piskefløde, cremefraiche, salt og peber i, og lad retten småsnurre under låg ved svag varme, ca. 60 min. Smag til og tilsæt kulør. Retten kan evt. jævnes
Kartoffelmos: Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør smør og piskefløde i. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen. Hæld den i 4-6 smurte portionsforme (evt. aluforme) og bag dem midt i ovnen. Serveres straks. Tips: Kartoffelmosen kan også bages i en smurt souffleform. Bagetid ca. 35 min. ved 200 grader. Enebærgryde og bagt kartoffelmos kan forberedes nogle timer i forvejen og være klar til opvarmning og bagning. |
|
Opskriften er vist 32392 gange,
og udskrevet 513 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (2 stemmer) |
|
Kommentarer den sultne kartoffel - 2020-10-27 14:11:54 prøv også at kom porre i |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne