Enebærgryde med kartoffelgratin

Enebærgryde med kartoffelgratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Skinkekød i tern

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Svend Erik Stein Laursen

Indsendt :      Red :
Enebærgryde med kartoffelgratin, billede 4 Enebærgryde med kartoffelgratin, billede 1 Enebærgryde med kartoffelgratin, billede 2 Enebærgryde med kartoffelgratin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.skært svinekød
50 g.smør
6 enebær
1 tsk.tørret rosmarin
2.5 dl.piskefløde
2 dl.cremefraiche 38%
1 tsk.groft salt
 peber
 kulør
 evt.jævning
 
 Bagt kartoffelmos:
750 g.kartofler
50 g.smør
0.5 dl.piskefløde
2 æggehvide
1 dl.hakkede hasselnødder (kan udelades)
1 tsk.groft salt
 peber
 
Opskrift:
Skær svinekødet i tynde strimler. Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde. del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig. Læg kødet tilbage i gryden. Knus enebær og rosmarin og tilsæt det til kødet. Kom piskefløde, cremefraiche, salt og peber i, og lad retten småsnurre under låg ved svag varme, ca. 60 min. Smag til og tilsæt kulør. Retten kan evt. jævnes

Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør smør og piskefløde i. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen. Hæld den i 4-6 smurte portionsforme (evt. aluforme) og bag dem midt i ovnen. Serveres straks.

Tips:

Kartoffelmosen kan også bages i en smurt souffleform. Bagetid ca. 35 min. ved 200 grader. Enebærgryde og bagt kartoffelmos kan forberedes nogle timer i forvejen og være klar til opvarmning og bagning.





karakterer:
Opskriften er vist 32392 gange,
og udskrevet 513 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-10-27 14:11:54
prøv også at kom porre i