Koldhævet speltbrød

Koldhævet speltbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Enheder

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Speltmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet.

Indsendt af : Kantinedamen

Indsendt :     

Ingredienser:
7 g.gær
7 dl.vand
1 spsk.salt
700 g.Aurion økologisk speltmel evt. lidt mere
 
Opskrift:
Nem at håndrøre i en skål - skal ikke håndæltes på bordet.

Rør gæren ud i vand
Tilsæt salt og speltmel
Konsistensen skal være som en lidt tyk havregrød
Tildæk dejskålen med husholdningsfilm og sæt den på køl natten over.

Næste dag: Hæld dejen i en form foret med bagepapir og stil den til efterhævning.
Bages i 40 - 45 min ved 175 grader varmeluft

Tips:

En nem måde at lave et sundt brød. Bruger man omtalte meltype eller andet stenkværnet mel, er hvedkimen bevaret og man behøver ikke anvende olie. Ved brug af alm. malet speltmel, skal der tilsættes 6 spsk olie. Man kan sagtens lave en dej der kan bages samme dag - brug her 50 gram gær og tilsæt hvedemel så dejen kan håndteres, men det smager bedst som koldhævet Jeg bruger altid kolpresset økologisk rapsolie fra Green Valley - den er lidt dyr, men den er den bedste - også til stegning. Kan bages i bradepande og skæres ud i klodser til sunde gumlere som ungerne vil elske eller brød til salaten.





karakterer:
Opskriften er vist 17214 gange,
og udskrevet 479 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-10-04 11:26:40
Nemt at lave og meget lækkert.

  -   2012-01-12 16:02:26
hej Jes Prøv næste gang du bager dit brød at bruge et stegetermometer brød må godt blive 98 gr i midten , hvis du synes det bliver for mørkt i skorpen så læg stanoil over til sidst. MVH Ebba

  -   2010-01-25 15:33:04
Jeg har prøvet at bage brødet et par gange nu, men begge gange er det blevet vældig klægt. Jeg kan se at det kan blive rigtig lækkert, så jeg er fast besluttet på at fortsætte med at bage det, indtil det fungerer. Men er der nogen der ved hvad der skal til for at det bliver godt? Jeg har en almindelig (gammel) ovn (ikke varmluft). Skal der højere temperatur til, længere bagetid eller mere mel, så dejen er mere fast? Mvh Jes