Vaniljekranse uden mælk
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Josmo Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bland de to slags mel. Smuldr marg. heri. Tilsæt sukker. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Skold, smut og hak mandlerne meget fint og bland dem i. Tilsæt kokosmel.
Tilsæt ægget og ælt hurtigt dejen sammen. Læg dejen koldt mindst 2 timer (gerne i fryser, da marg. er meget blød), evt. natten over. Kør dejen gennem kødmaskinens stjerneform til stænger. Skær stængerne i mindre stykker og form til kranse. Bag kransene ca 8 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Lad dem afkøle på en bagerist. Læg dem først i dåse, når de er helt kolde. Tips: Der kan selvfølgelig bruges smør i stedet for Ama! Har man ikke en kødhakker, rulles dejen ud i tynde pølser og skæres ud i små stykker. Bagetiden varierer afhængig af ovn. |
|
Opskriften er vist 14541 gange,
og udskrevet 138 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2011-12-10 18:14:13 Kunne ikke finde Øko Ama, så brugte en Nutana plantemargarine i stedet, Dejen er meget blød, også efter en nat i køleskabet, så den skal hvile i køleskabet indtil den skal bruges, og så skal den køres hurtigt. Her skulle de bages 2-3 min. længere og alligevel fik de ikke så meget farve. Per - 2009-11-27 16:53:43 Går ud fra at øko Ama er er margarine ? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne