Frikadeller uden mælk

Frikadeller uden mælk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : gammelkonen

Indsendt :      Red :
Frikadeller uden mælk, billede 4 Frikadeller uden mælk, billede 1 Frikadeller uden mælk, billede 2 Frikadeller uden mælk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Stegning:
4 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Sovs:
1.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Bouillonterning, svin 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
5 dl. Kogevand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Kulør
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Rør farsen sej med salt og peber. tilsæt æg mel, revet løg og vand og rør godt.
Varm stegepanden op med rapsolie eller andet fedtstof. Form frikadellerne med en ske dyppet i vand og steg dem gyldne i det varme fedtstof.

Drys mel på panden i det resterende fedtstof, tilsæt evt. yderligere fedtstof. Tilsæt nu kogevand fra kartoflerne, eller vand fra hanen og bring panden i kog. Farv med kulør og smag sovsen til med salt og peber, pas på saltet hvis der bruges kartoffelvand.

Tips:

Det er rigtigt der skal ikke mælk i.





karakterer:
Opskriften er vist 137559 gange,
og udskrevet 1615 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (83 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6924 (1648 kcal)
KJ pr. Pers. 1731 (412 kcal)
Vægt ialt 1371 gram
Vægt pr. Pers. 342 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 504 KJ (120 kcal)
Protein 8.3 gram
Fedt 8.5 gram
Kulhydrat 3.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-04-24 16:29:16
Man beregner 9~10 gram pr kilo

  -   2019-03-03 20:28:46
Alt for salte. Jeg bruger under halvdelen af den angivne mængde. Ellers fine.

  -   2018-11-03 16:43:47
Følger altid den her opskrift, da den er simpel og holder. Jeg tilføjer havregryn og det fungere også godt. Tak til vedkommende der har lagt den ud!

  -   2018-06-18 11:51:30
Meget nemme at lave, jeg brugte lidt ramsløgssalt og uhmm da.

  -   2018-02-13 15:29:08
De er mega lækkrer

  -   2016-01-23 12:34:05
Ligesom min mors, men jeg tager nok kun 1 tsk salt næste gang.

  -   2015-07-14 17:39:52
Ganske enkelt de bedste frikadeller!

  -   2015-01-23 19:41:19
Gode og lette frikadeller

  -   2014-12-16 18:24:33
Jeg hældte en smule madlavningsfløde (7%) og et par håndfulde havregryn i farsen. De smager super godt.

  -   2012-03-05 18:14:58
Rigtig lækker grundopskrift på frikadeller. De bliver super saftige og holder formen godt. Smager dejlige som de er, så den vil vi fremover bruge som grundopskrift og så ellers eksperimentere med diverse krydderier oveni. Tak for den :-)

  -   2011-09-29 13:41:15
rigtig dejligt nemme frikadeller. man bliver overrasket over at de smager så godt når der ikke er flere ingredienser i. jeg bruger denne opskrift HVER GANG jrg laver frikadeller og alle roser dem:)

  -   2011-07-23 11:31:18
frikadellerne smager super dejlige. så ta for opskriften

  -   2011-03-15 12:55:15
den smager så godt jeg har lavede den flere gange og anbefaler den til dem der elsker frikedeller :)

  -   2011-03-15 12:36:48
jeg håbr den smager godt glæder mig til at smage. :) :)

  -   2011-03-15 12:35:44
skal der ikke noget væske i eller noget andet væske

  -   2010-08-11 14:31:04
De smager super godt, slev om jeg plejer at få meget stærkere og ikke s faste frikadeller, helt klrt en opskrift jeg skal bruge igen... :)

  -   2010-05-12 22:05:53
Det er nogle rigtig lækre dunser, men dog er der efter mine smagsløg, alt for meget salt i, jeg har derfor lavet den igen men kun med 1 tsk salt og så blev de perfekte.....

  -   2010-03-29 19:46:25
Mega gode frikadeller, de kan klart anbefales, MUMS. Og de var lige tilpas og dejlig saltet :)

  -   2010-03-22 16:17:27
De er rigtig nemme og lave, og min kæreste og jeg elkser dem (: Også smager de vildt godt

  -   2010-03-06 16:34:05
De er rigtig gode, og nemme at lave!

  -   2009-12-04 00:42:36
Jeg har godt nok aldrig hørt om en frikadelle opskrift uden mælk eller anden form for væske, men prøvede og lave dem, og blev godt nok overrasket, de smager rigtig godt, og farsen er meget nem at forme.

  -   2009-09-13 13:58:09
At lave frikadeller uden at anvende nogen form for væske er helt nyt for mig. Men trods den manglende væske er de saftige og smager rigtigt godt.

  -   2009-04-08 19:16:52
de er hurtige at lave og de smager rigtig godt