Lutefisk med ertestuing
Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Blandet fisk Indsendt af : Øyvind Indsendt : Red : |
|
|
Dryss godt med grovt havsalt over lutefisken. La den ligge i 20 minutter. Skyll av saltet og skjær den i serveringsstykker. Legg den i langpanne for stekovn med skinnsiden ned. Legg aluminiumsfolie over og bak den i stekovn i 20 minutter på 225 grader celsius.
La ertene ligge i vann natten over. Kok dem møre i 1,5 timer. Fjern skallene som flyter opp. Lag jevning av smør og hvetemel. Rør inn jevningen og la stuingen koke i 5-6 minutter. Smak til med salt. Tips: Dette er norsk julemat! Serveres med sprøstekt bacon, mandelpoteter og flatbrød. Lag gjerne sandwich av flatbrød med fisk, poteter, ertestuing og bacon. Fantastisk! Naturlig drikke er øl og akevitt. |
|
Opskriften er vist 8812 gange,
og udskrevet 168 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne