Lutefisk med ertestuing

Lutefisk med ertestuing, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Blandet fisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Øyvind

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Lutefisk:
3 kg.lutefisk
 Havsalt
 
 Ærtestuvning:
4 dl.grønne ærter
1 spsk.smør
1.5 spsk.hvedemel
1 tsk.salt
1 tsk.sukker
 
Opskrift:
Dryss godt med grovt havsalt over lutefisken. La den ligge i 20 minutter. Skyll av saltet og skjær den i serveringsstykker. Legg den i langpanne for stekovn med skinnsiden ned. Legg aluminiumsfolie over og bak den i stekovn i 20 minutter på 225 grader celsius.

La ertene ligge i vann natten over. Kok dem møre i 1,5 timer. Fjern skallene som flyter opp.

Lag jevning av smør og hvetemel.

Rør inn jevningen og la stuingen koke i 5-6 minutter. Smak til med salt.



Tips:

Dette er norsk julemat! Serveres med sprøstekt bacon, mandelpoteter og flatbrød. Lag gjerne sandwich av flatbrød med fisk, poteter, ertestuing og bacon. Fantastisk! Naturlig drikke er øl og akevitt.





karakterer:
Opskriften er vist 8812 gange,
og udskrevet 168 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu