Svesketærte

Svesketærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Bær - Svesker

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Svesketærte, billede 4 Svesketærte, billede 1 Svesketærte, billede 2 Svesketærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Sveskemos:
350 gram Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
1.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Sherry. tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
5 cm. Kanelstang kanelstang ca. 5 cm.
   
2 Butterdej, rulle 1 pakke med butterdejsruller vejer 450 gram og indeholder 2 ruller
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Creme:
90 gram Kagecreme (pulver) Et brev maizena kagecreme pulver indeholder 90 gram.

1 tsk. 4 gram.
1 spsk. 11 gram.
1 dl. 73 gram.
5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Sveskemos:
Sveskerne lægges i en gryde med vand, sherry, sukker, citronskal og kanel og bringes i kog. Koges til en forholdsvis fast mos. Afkøles, gerne til næste dag.


Begge ruller butterdej rulles ud. Af den første plade skæres en rund bund ud ca. 27 cm. i diameter. Den næste plade skæres først til en rund bund på 27 cm. i diameter, dernæste skæres en mindre bund ud af denne så der bliver en ring tilbage på ca. 2 cm.

Randen på den første plade smøres med æg, og ringen lægges ovenpå, dejen smøres atter med æg.

Den resterende dej sammles og et låg laves på følgende måde: I samme størrelse som bunden laves endnu en butterdejsring, som smøres. Over den lægges som krydsede bånd smalle strimler butterdej. Dette flækværk smøres også med æg, over kransen rand lægges atter et tyndt bånd af butterdej som atter smøres.

Bund og top bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter til dejen er gylden af to gange.


Creme:
Cremepulveret drysses i mælken mens der piskes med en elpisker. Pisk i 2 minutter og lad creme afkøle i køleskab.


Når butterdejen er kold lægges bunden på et fad. Cremen fordeles over og herover lægges sveskemosen, låget ovenpå, og hullerne fyldes med flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 114561 gange,
og udskrevet 2505 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20367 (4849 kcal)
KJ pr. Pers. 2545 (606 kcal)
Vægt ialt 2038 gram
Vægt pr. Pers. 254 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 999 KJ (237 kcal)
Protein 3.1 gram
Fedt 12.2 gram
Kulhydrat 28.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-05-08 12:36:16
Rigtig fin opskrift. Lavede dog cremen selv, det er ikke svært og smager ca. 150 gange bedre :)

  -   2012-04-26 19:43:00
Fantastisk! Ikke alle kan lide svesker, men dem der kan er helt pjattede med denne helt rigtige tærte, som bageren engang altid havde i sit faste sortiment.