Lam makhani (indisk butter lamb)
Hovedingrediens : Lammekød - Diverse lammekød Indsendt af : søsterlagkage Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Ingredienserne til marinaden hakkes fint og blandes. Kødet skæres i mundrette stykker og blandes med marinaden. Sættes i køleskabet mindst et par timer.
Læg jordnødderne i blød i koldt vand. Tomatpasta: 2 chilier og 1 fed hvidløg hakkes og steges i smør. Derefter tilføjes nelikker, kardemommekapsler, kanelstang, bouillonterning og laurbærblade. Tilføj et par deciliter vand og lad det koge ind. Tilføj en dåse tomat, og lad det koge godt ind- til det bliver tykt og nærmest som en pasta. Jordnødderne blendes med en smule vand, til en grov pasta. Derefter tilføjes kødet med marinaden til tomatpastaen sammen med de blendede jordnødder, spidskommen og bukkehornsfrø. Lad det koge mørt, gerne et par timer, og tilføj lidt vand, hvis det bliver for tørt. Når kødet er mørt tilføjes piskefløde og en god håndfuld frisk koriander. Det hele smages til med salt, peber, sukker og citronsaft. Tips: Serveres med naanbrød og basmatiris |
|
Opskriften er vist 33673 gange,
og udskrevet 480 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Lars - 2020-12-09 18:40:49 Det med grynet ... det er her fløden gør en forskel 😜 Lissi - 2016-08-28 19:42:50 Min sovs blev grynet, men det er vel den græske yoghurt der gør det, bliver jeres også det? Kamilla - 2016-07-27 19:11:32 Hei. 10 dl yoghurt? Det kan ikke vært riktig? Peter - 2012-07-31 22:35:35 Jeg elsker at gå på indisk resturent, men denne opskrift er bedre end hvad jeg har smagt ude. Jeg føler mig som en guru i .mit køkken når jeg ser hvor gæsterne nyder det eva Pia - 2011-09-23 10:01:26 Dette er bare en super opskrift har brugt den flere gange når vi har gæster og der bliver rost så meget |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne