Kalvebryst med marvpanade og julesalat
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebryst Indsendt : |
|
|
Skræl og skær løg og gulerod i skiver. Svits dem let på en pande og hæld dem i et stort ovnfast fad. Kalvekødet brunes også på panden, derefter lægges den ned til grønsagerne. Krydr med salt, peber og timian. Panden koges af med lidt 3-4 dl vand og hældes over kød og grønsager.
Kalvebrystet steges i ovnen ved 175 grader til det er mørt. 1 1/2 - 2 timer. Suppler evt. med vand under stegningen, kalvebrystet må ikke stege tørt. Marvpanaden: Hak marven i stykker og bland det med raspen, finthakket chalotteløg, timian og rødvin. Krydr det hele med groft kværnet peber. Del julesalaten i fire dele på langs, den må ikke skæres helt igennem, bladene må ikke falde fra rodstykket. Sigt skyen fra bryste over i en gryde. Du skal bruge 3-4 dl. Er der mindre, gør det intet, skyen er så kraftig at den kan spædes med vand. Smør panaden i et jævnt og tykt lag over kalvebrystet. Stil brystet i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Samtidig svitses julesalaten på en pande i 3 - 4 minutter, salaten må ikke brune. Tilsæt saften af 1/2 citron, sukkeret og 1/2 dl sky. Lad det koge ind til det nærmest karamellisere. Servering: Kalvebrystet lægges på et fad skåret i ca. 2 cm tykke skiver med panaden og julesalaten. Byd den varme sky til. Server eventuelt godt brød eller kartofler til. |
|
Opskriften er vist 9534 gange,
og udskrevet 162 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne