Kalvebryst med marvpanade og julesalat

Kalvebryst med marvpanade og julesalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
800 g.kalvebryst uden ben
1 løg
1 lillegulerod
1 kvisttimian
 smør
 
 Marvpanade:
100 g.kalvemarv
50 g.rasp
50 g.skalotteløg
1 tsk.timian
3 dl.rødvin
 lidt groft kværnet peber
 
 Julesalat:
4 faste hvide julesalat
0.5 vindruekerneolie
1 tsk.sukker
0.5 citron
 salt
 friskkværnet peber
 
Opskrift:
Skræl og skær løg og gulerod i skiver. Svits dem let på en pande og hæld dem i et stort ovnfast fad. Kalvekødet brunes også på panden, derefter lægges den ned til grønsagerne. Krydr med salt, peber og timian. Panden koges af med lidt 3-4 dl vand og hældes over kød og grønsager.
Kalvebrystet steges i ovnen ved 175 grader til det er mørt. 1 1/2 - 2 timer. Suppler evt. med vand under stegningen, kalvebrystet må ikke stege tørt.

Marvpanaden:
Hak marven i stykker og bland det med raspen, finthakket chalotteløg, timian og rødvin. Krydr det hele med groft kværnet peber.

Del julesalaten i fire dele på langs, den må ikke skæres helt igennem, bladene må ikke falde fra rodstykket. Sigt skyen fra bryste over i en gryde. Du skal bruge 3-4 dl. Er der mindre, gør det intet, skyen er så kraftig at den kan spædes med vand.

Smør panaden i et jævnt og tykt lag over kalvebrystet. Stil brystet i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Samtidig svitses julesalaten på en pande i 3 - 4 minutter, salaten må ikke brune. Tilsæt saften af 1/2 citron, sukkeret og 1/2 dl sky. Lad det koge ind til det nærmest karamellisere.

Servering:
Kalvebrystet lægges på et fad skåret i ca. 2 cm tykke skiver med panaden og julesalaten. Byd den varme sky til. Server eventuelt godt brød eller kartofler til.





karakterer:
Opskriften er vist 9533 gange,
og udskrevet 162 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu