Ovnbagt helleflynder
Hovedingrediens : FladFisk - Helleflynder Kilde : Per K. Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Helleflynderen deles i portionsstykker, omvikles med bacon og krydres med salt og peber.
Lægges på en bradepande beklædt med bagepapir. Bages ved 200 grader C alm. ovn i ca. 15 minutter.
Ærtemos: Læg de pillede hvidløgsfed ned i en gryde med kogende vand og kog dem et par minutter. Kom ærterne i og kog det i tre minutter. Kom salt i vandet. Når ærterne er kogt færdige, hældes ærter og hvidløg gennem et dørslag og drypper let af. Hældes tilbage i gryden og blendes med stavblenderen, røres med en spiseskefuld cremefraiche, salt og peber. Gulerodmos: Gulerødderne skrælles og skæres evt i mindre stykker. Bringes i kog i rigeligt letsaltet vand og koges møre ca. 20 minutter. Vandet hældes af og damp gulerødderne helt tøre. Moses med en spsk. creme fraiche. smag til med salt og peber. Kartoffelmos: Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt, ca. 20 minutter. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem helt tørre. Mos kartoflerne med en kartoffelstøder eller elpisker, tilsæt creme fraiche og pisk mosen let. Smag til med salt og peber. Sauce: Cremefraichen høldes i en lille gryde og varmes op, smag til med dijonsennep, salt og peber. |
|
Opskriften er vist 74888 gange,
og udskrevet 1332 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Stella - 2009-03-01 18:41:25 Herlig ret. Gulerodsmosen sprang jeg over, men ærtemosen er super. Jeg kunne ikke få helleflynder med brugte rødtungefilet, det var bare rigtig godt.DEen lune creme fraiche sauce var også rigtig god. Per - 2009-01-17 17:49:12 Skulle lige være smart og bruge stavblenderen til alle 3 slags mos, men gulerødderne blev lidt vandede, de skulle havde været dampet helt tørre, og kartoffelmosen blev noget lang. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne