Kalvesteg med sherrysauce
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvefilet Indsendt : |
|
|
Rids kalvekødets fedtkant. Bind bomuldsgarn om stegen 5-6 steder, så den holdes sammen. Læg stegen på en rist i bradepanden og drys med salt og peber. Brun stegen nederst i ovnen. Skru ned og hæld vand i bradepanden. Steg kalvestegen færdig nederst i ovnen. Tag stegen ud efter ca. 40 min. og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 65°. Steg evt. kalvestegen færdig de sidste 10 min. Lad den hvile tildækket i ca. 1/2 time.
Sherrysauce: Kog stegeskyen ind ved kraftig varme til der er ca. 1 dl. Tilsæt grundsauce, salt og peber. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 4 min. Tilsæt sherry og smag saucen til. Vindruekompot: Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits halvdelen af forårsløgene i ca. 5 min. Tilsæt halvdelen af vindruer, valnødde- kerner, salt og peber. Svits i yderligere ca. 1 min. Smag vindruekompotten til og server straks. Svits resten på samme måde, evt. lige før anden servering. Bruning: Ca. 15 min. ved 250°. Stegetid: Ca. 50 min. ved 175°. |
|
Opskriften er vist 29919 gange,
og udskrevet 1400 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Aasted <3 - 2007-12-31 16:23:52 Mmh, smager forfriskende. Ella - 2005-01-01 01:01:01 meget lækker ret - supergod |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne