Speciel chokolade-kage

Speciel chokolade-kage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Kakao

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Nanna Friis

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
140 g.smør
140 g.70% mørk chokolade
140 g.sukker
5 Æggeblommer
7 Æggehvider
40 g.kakao
 
 Pynt:
10 g.sukker
 
Opskrift:
Tag smøret frem, og lad det stå og blive blødt. Knæk chokoladen i små stykker, og smelt den over vandbad ved svag varme. Mens chokoladen holdes varm, tilsættes smør og 80 G af sukkeret. Bland det godt, til chokoladen har en jævn konsistens. Tilsæt Æggeblommerne én ad gangen.
pisk æggehvider til en luftig masse, og pisk derefter resten af sukkeret i. Hæld æggehvidemassen sammen med chokolademassen, og pisk det FORSIGTIGT sammen med et piskeris, så det får konsitens som en mousse. Smør 2 springforme, 14 cm i diameter og 5 cm høje, med det bløde smør, og strø sukker på den med let hånd.
fordel 3/4 af moussen i formene. læg film over resten af moussen, og stil den i køleskabet til senere brug. Varm ovnen op til 170 Grader, og bag kagerne 40 minutter.
Først hæver kagen, og mod slutningen af bagetiden falder de lidt sammen. når kagerne tages ud af ovnen, vil de falde mere sammen og danne et lille hulrum i midten. Det er fordi der ikke er mel i, og derfor helt normalt.
tag kagerne ud af formene og lad dem afkøle. lægresten af moussen på midten af kagen lige før serveringen. bland sukker og kakao sammen, og drys det over kagen.

Tips:

det er virkelig en lækker kage. men meget vammel i det. så et lille stykke er nok. men den smager super godt.





karakterer:
Opskriften er vist 5970 gange,
og udskrevet 94 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu