Pasta med krydret tomatsovs

Pasta med krydret tomatsovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Pasta - Spaghetti - Pasta

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Michelsmith

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4-500 g.Parpedelle(Italiensk bredt båndpasta tagliatelle kan også bruges)
2 ds.flåede tomater naturel
2 fedfinthakket (hvidløg) eller efter behag
 Én lille håndfuld hakket basilikumblade(FRISKE!)
50-100 g.revet parmesanost (eller efter behag)
250-400 g.chorizopølse/er skåret i skiver (helst den friske da smagen bliver bedst men tørret kan også bruges)
1-2 glashvidvin
2 hakket løg
 ekstra olivenolie
30-50 g.smør
3-4 champignoner i skiver
1 dl.madlavningsfløde
 
Opskrift:
Tag en stor gryde, put et par spiseskefulde ekstraolivenolie i, og varm den op. Når olien begynder at blive "tynd" og er nem at fordele i gryden, putter du løg, chorizo, hvidløg samt champignonerne og svitser til det begynder at blive LIDT brunt(pas på hvidløget ikke brænder på).

Hæld hvidvinen i(pas på det sprøjter!) Lad det koge ind til mindre end det halve. Tag gryden af varmen. Når gryden med løg, hvidløg, champignon, chorizo og hvidvin har stået i små 30 sek hælder du de flåede tomater i og rører rundt. Lad det hele stå og simre i 15-20 minutter.

Sæt en gryde over med vand og salt til pastaen. Når sovsen har stået lidt tid så hæld fløden i, samt salt og peber og basilikum.

Sæt pastaen over. Hæld pastaen i et dørslag, og hæld det forsigtigt i gryden med sovsen og vend det hele. Gem noget af koge vandet ( cirka 1 dl.) og hæld i sovsen. Til sidst så smid smørret og parmesanosten i og server rygende varm.

Tips:

En skål salat og noget godt brød lunet i ovnen vil være rigtig lækkert.





karakterer:
Opskriften er vist 16136 gange,
og udskrevet 219 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (29 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-08-04 21:35:32
Har lavet den et par gange nu. Virkelig lækker ret med masser af smag - cremet, fyldig og en smule stærk. Og så er den nem at lave. Valg af råvarer/ingredienser har stor indflydelse på smagen. Hjemmelavet pasta af æg og mel, en rigtig parmesanost og en god chorizo gør kæmpe forskel.

  -   2008-10-28 18:51:06
Rigtig god! Lidt små dyr, men helt klart pengene værd.:)