Andebryst a la stegt and til Mortens aften
Hovedingrediens : And - Andebryst Højtid: Mortens aften Kilde : Per K. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Andebrysterne sættes over i rigeligt letsaltet vand og bringes i kog. Skummes grundigt og småkoger ca. 1 time.
Andebrysterne afkøles i lagen og sættes i køleskab til næste dag. Næste dag fjernes fedtet fra toppen, (fedtet gemmes) og gryden bringes i kog og brysterne står lidt og får lidt varme. Brysterne tages op, duppes tørre og lægges i et ildfast fad eller bradepande. Fedtet smeltes og hældes over brysterne. Grilles 5-10 minutter øverst i ovnen til skindet er gyldent. Sauce: Smørret smeltes og melet røres i, andesuppe tilsættes lidt efter lidt, og saucen farves med kulør og smages til med salt og peber, (pas på med saltet da suppen er salt). Serveres med kogte kartofler, brunede kartofler og rødkål. Tips: Der kan også bruges 2 stk. andebryststege med ben og skind a. ca 500 g. |
|
Opskriften er vist 113384 gange,
og udskrevet 2374 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (28 stemmer) |
|
Kommentarer Alla - 2016-12-06 16:06:01 Perfekt and, mørt og saftig. Skal helt klart laves igen. Alla - 2016-12-02 18:43:56 Perfekt and, mørt og saftig. Skal helt klart laves igen. Alla - 2016-11-10 20:59:07 Perfekt and, mørt og saftig. Skal helt klart laves igen. anonym - 2013-11-09 14:03:32 en hel andebryst 1300 Jette - 2012-11-05 11:37:51 Hejsa Prøv at koge nogen blå blommer med hel kanel samt lidt sukker, de skal ikke koges længe der må godt væer lidt bid i dem. evt i stedet for rødkål. Bennar - 2012-01-08 12:04:55 Kan kun tilslutte mig Kirstens kommentar! Kirsten - 2011-07-31 17:49:34 Jeg var meget skeptisk. Bange for, at jeg kogte smagen og kraften ud af andebrysterne. Men jeg må indrømme, at det blev som langtidsstegt andesteg. Super super super godt. Og nu bruger vi det på samme måde til grill. Hanne - 2008-10-30 09:34:02 Det var dejlig nemt, så selv en teenager kunne servere and *G* |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne