Lækre speltboller 02
Hovedingrediens : Mel - Speltmel Indsendt af : Malene Indsendt : Red : |
|
|
2 dl. af vandet varmes op så det bliver lunkent. Gær salt og honning opløses i de 2 dl vand. Derefter blandes de 2 dl vand med de resterende 8 dl vand. Groft speltmel røres i vandet til dejen opnår en grødet konsistens. Derefter røres der fint speltmel i, akkurat så meget at dejen stadig er mulig at røre sammen og IKKE behøver at æltes. Når dejen er blevet ensformig sættes den til hævning 12 timer i køleskabet, gerne længere.
Efter dejen har hævet lægges dejen ud i klatter, med en ske, på en bageplade klædt med bagepapir. Bollerne efterhæves ca. 30 min, derefter bages de midt i ovnen ved 200 grader i ca 15-20 minutter. Tips: Mængden af mel varierer meget efter kvaliteten af melet. Dejen hæver meget så kræver en stor skål at hæve i. |
|
Opskriften er vist 8455 gange,
og udskrevet 173 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer spist til morgenmad - 2009-01-25 11:21:52 Rigtig lækre boller, som lever op til deres navn. et 8-tal her fra. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne