Fiber-müsli - diabetes

Fiber-müsli - diabetes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Morgenmad

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Divers gryn/korn

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Erfaren diabetiker

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
5 dl.havregryn - gerne grovvalsede
2 dl.Fibrex
2 dl.solsikkefrø
1 dl.hørfrø
5 dl.blandede kornprodukter efter eget valg fx
 rugflager
 majsflager (usødede cornflakes)
 speltflager
 hvedeflager
 hirseflager
 speltpops
 
3 dl.tørret frugt efter eget valg fx rosiner, tranebær, hakkede abrikoser bananskiver, papaya, mango, melon, ananas
 
1 dl.valnøddekerner
 
Opskrift:
Alle ingredienser blandes og opbevares i en tæt beholder fx et kæmpestort, gammeldags sylteglas - det ser flot ud.

Spises med minimælk eller skummetmælk og bordsødemiddel efter smag. En ikke-diabetiker kan selvfølgelig komme sukker på eller rørsukker som har en helt speciel kraftig sødme.

Tips:

Denne müsli er sukkerfri (med undtagelse af det naturlige sukker i de tørrede frugter). Såvel havregryn som valnødder har en dokumenteret positiv virkning på helbredet - begge ingredienser nedsætter kolesteroltallet og forebygger hjerte-kar-sygdomme. Fibrex forhindrer, at blodsukkeret stiger for hurtigt og for brat efter spisningen. Hørfrø hjælper på de maveproblemer, som mange diabetikere plages af. Alt i alt en dejlig og sund morgenmad for diabetikere og andre, der ønsker at passe på deres helbred.





karakterer:
Opskriften er vist 14525 gange,
og udskrevet 229 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-03-28 08:31:26
Pas på de tørrede frugt, det er næsten ren sukker