Julesalattærte

Julesalattærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Salat - JuleSalat

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Marianne

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 plader butterdej
9 julesalater
5 fine skiver røgt skinke (f.eks. serrano)
2 hele æg + 2 æggeblommer
1 dl.mælk
2 dl.fløde
30 g.smør
80 g.revet ost (emmentaler)
2 dl.kalvebouillon (okse kan bruges)
 Muskatnød, friskrevet
0.5 tsk.sukker
 salt
 peber
 
Opskrift:
Sæt ovnen til 200 gr.

Fjern de yderste blade fra julesalaten og skær lidt af den nederste hårde del væk (ikke for meget, da salaten ellers falder fra hinanden).

Smelt smørret unden at det bruner i en dyb pande. Vend julesalaten heri, drys med sukker, salt og peber. Tilsæt bouillon og lad koge ved mellemblus 15 - 30 min. afhængig af salatens størrelse (hvis de er meget store så skær dem over på langs). Husk at vende dem.
Al væde skal ved slutningen af kogetiden være væk. Afkøl 20 min.

Pisk hele æg og blommer sammen med mælk, fløde, ost, salt, peber og muskat. Læg de udrullede dejplade i en tærteform (forbag dem evt. en 20 min. tids under pres). Beklæd bunden med skinkeskiverne. Læg julesalat over og derefter æggeblandingen. Bages i ovnen ca. 40 min. Kan servers varm eller lun.

Tips:

Hvis den bruges som forret er en salat god som tilbehør.





karakterer:
Opskriften er vist 8040 gange,
og udskrevet 145 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu