Brydebrød med æbler - diabetes

Brydebrød med æbler - diabetes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet.

Indsendt af : Erfaren diabetiker

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
6 dl.lunkent vand
50 g.gær
1 tsk.salt
100 g.rørsukker
2 revne æbler
1 dl.solsikkefrø
2 dl.Fibrex
12 dl.hvedemel
 evt.1-2 tsk. kardemomme
 
Opskrift:
Smuldr gæren i et dejfad. Hæld vandet over og rør, til gæren er opløst. Tilsæt salt, rørsukker, æbler, solsikkefrø, Fibrex og evt. kardemomme.

Ælt melet i lidt ad gangen, til dejen slipper skålens kanter. Lad hæve under et klæde i 40 minutter.

Tag dejen ud på bordet og ælt den smidig. Form til en firkantet plade, som lægges i en smurt bradepande. Skær dejpladen i 12 - 16 ruder. Lad hæve i 20 minutter. Sæt ovnen på 225°.

Bages midt i ovnen i ca. 25 minutter.

Tips:

Velegnede til diabetikere pga det høje fiberindhold fra æbler og Fibrex. Den lille mængde rørsukker er inden for rammerne af, hvad en diabetiker må spise. Brødene holder sig friske og "saftige" i et par dage pga. æblerne og Fibrex. Hvis du synes, at brødene er blevet lidt kedelige efter et par dage, kan de med fordel flækkes og ristes. Det bliver de bestemt ikke ringere af. Fibrex er et fiberprodukt fra Dansukker.





karakterer:
Opskriften er vist 7425 gange,
og udskrevet 176 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu