Madpakkeboller
Hovedingrediens : Mel - Grahamsmel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : LL Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gæren smuldres og røres ud i det lunkne vand. Mælk, olie, sukker og salt røres i. Grahamsmel, durummel og havregryn røres godt ind i dejen, hvorefter der kommes hvedemel i, til dejen kan æltes uden at hænge i fingrene.
Hæver tildækket i 45 min. Brug 2 bageplader. Dejen formes til 14 flade rektangulære brød (så de passer i madkassen). Rids 3 skrå snit i hvert af brødene. Pensles med mælk og drysses med havregryn eller durummel. Hæver 20 min. Bages ved 220 grader C. alm. ovn i 15 minutter. Tips: Til madpakken: Smøres med smør. Kom salat, kødpålæg (kamsteg eller hamburgerryg), rød peberfrugt og 2 skriver tomat i. Er også dejlige til morgenmåltidet. |
|
Opskriften er vist 257173 gange,
og udskrevet 5908 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (107 stemmer) |
|
Kommentarer LL - 2018-11-04 09:25:06 Ja, de er fryseegnet. Kan varmes direkte fra fryser i ovn eller tag dem op aftenen før de skal bruges, og varm dem på brødrister. Jeg flækker dem altid inden jeg lægger dem på brødristeren, så er det både nemmest og de får et mere "clean cut" ;) Hvis bollen skal i madpakken, så skal den køle af inden den pakkes, men den smager stadig som nybagt, når madpakken skal spises :) Kan se at mange har glæde af at erstatte melet med andre typer. Det gør jeg også ofte selv, og solsikkekerner eller græskarkerner er også dejligt. Katrine - 2018-09-04 17:09:18 Er de fryseegnet? Katttedarme - 2018-09-02 13:35:02 Jeg har fået 15 boller ud af dejen anonym - 2018-07-03 13:52:50 mangler lidt vejledning når der skal lavs kiks Susanne - 2018-02-01 10:31:21 Rigtige gode boller - jeg putter nogle revet gulerødder i også Linda - 2017-05-17 21:09:49 Anbefales bestemt! Supernemt og kanon til madpakken. De efterhæver så fint på bagepladen, så kan sagtens trykkes pænt flade. anonym - 2016-10-05 07:31:04 De lyder gode! Er de fryseegnet??? ditte - 2016-09-03 09:32:07 virkelig gode boller, ikke tørre, og mætter helt vildt ;) Bach - 2016-07-29 20:57:52 Ham- din gær har været død Ham - 2016-01-01 19:55:55 Har lavet denne dej flere gange men nu de sidste 2 gange vil den ikke hæve mere. Gjort det samme hver gang men nu vil den slet ikke hæve mere. Nogle der har et byd på hvad det måske kan være problemet ? Christina - 2015-08-18 14:45:08 rigtig gode boller, tak Nini - 2014-08-17 17:23:31 så lækre boller til madpakken, jeg hældte godt med solsikke kerne i.. det var godt. Mille - 2013-11-10 22:06:22 Jeg forstår simpelthen ikke hvordan der kan blive 14 boller. Jeg fik kun 8 ud af portionen.. Louise - 2013-05-20 16:35:24 Kan kun give de øvrige ret! Den er super lækker. Jeg havde så ikke lige grahamsmel og durummel, så jeg brugte bare rugmel og speltmel. Men selv manden, der ikke bryder sig om grove boller, da de nemt bliver for tørre for ham, er vild med dem! Tenna - 2013-04-25 19:18:58 Jeg byttede durummelet ud med rugmel og tilføjede 2 store revne gulerødder- virkelig lækkert resultat!!! Heidi - 2012-08-30 13:33:03 Rigtig gode madpakkeboller... Nemme og lave... Herhjemme putter vi også solsikkekerne i dejen... De bliver super lækre... anonym - 2012-02-12 12:09:23 Fantastiske boller - jeg bager også burgerboller og pizzabunde af denne dej, det er bare godt - prøv det. anonym - 2012-01-17 12:18:22 Fantastisk ! de er MEGA gode og nemme.. Jeg er helt vild med dem. Perfekte til madpakken. anonym - 2010-03-20 16:04:37 Bollerne er super gode til madpakken!! Ida - 2009-11-18 22:15:14 Bagte dem med sigtemel istedet for havregryn. Havde ikke så meget mælk, så jeg brugte ikke mælk i dejen, kun vand, og penslede med mælken. Bollerne blev super. Jeg varmer dem på brødristeren om morgenen og lader dem afkøle inden jeg kommer salat og pålæg i til madpakken. Stor succes. mette - 2009-09-09 10:04:31 det var nogle super lækre boller til madpakkerne :-) Drengene var vilde med dem og så er de nemme at lave!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne