Knækbrød grov, sund og lækker ver. 2
Hovedingrediens : Mel - Speltmel Indsendt af : Poul Vinther Indsendt : Red : |
|
|
Bland det hele, så det dejen er fast. Og hjortetaksaltet er godt fordelt.
Hvis der kommer for meget væde i er den ikke til at arbejde med, eller at bage, så skal den have meget længere i ovnen. Det er nemmere at putte lidt mere grov spelt mel i, eller lade den stå lidt så suger de grove ingredienser noget af væden. Rul dejen ud, og skær til med en pizza ruller. Husk at putte spelt mel på begge sider af dejen, en eller flere gange, så er den nemmere at rulle ud, og det betyder ikke noget for smagen på det færdige knækbrød. Der sker ikke noget ved at skære for meget af, det er nemt at tage med næste udrulning. Ind i ovnen v. 150 gr. ved varmluft i ca. 35 min. og på de nederste riller, der kan godt være 3 pl. i af gangen i en varmluftovn. Men aldrig på øverste rille, helst ikke over midten af ovnen. Måden du kan se at de er færdige på er at de vil bue lidt op på midten. Heller 5 min. for meget, de er ikke gode for bløde. Så i en kagedåse, de dufter vildt godt at åbne for, bedre end de bedste småkager. Tips: Det er nemmerer at styre tykkelsen på knækbrødene hvis man deler dejen i 6 ca. lige store klatter. Afkøling, stil dem på højkant på en rist, i rækker så bliver de ikke fugtige under afkølingen. På den måde kan alle 60 stk. være på en rist, det tager nemlig lidt tid af køle dem. Man kan godt rulle alle ud på en gang, først de 3 pl. der skal ind, og så de næste 3 pl. men uden pl. bare på bagepapir, som nemt kan trækkes over når første sending kommer ud. så tager det ikke ret meget over 1½ t. fra start til slut. |
|
Opskriften er vist 19237 gange,
og udskrevet 420 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Helle - 2015-05-30 21:52:50 Sikke en tør omgang. Dem laver jeg aldrig igen..... Poul Vinther - 2008-10-30 17:59:14 Der er for lidt olie i rettes til 100 gr. og for lidt vand rettes til 7 dl |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne