Biskoppens kalvefrikassé

Biskoppens kalvefrikassé, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Frikassé

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.kalvefilet
 olie til stegning
16 småriske gulerødder med top
100 g.ærter
2 småpersillerødder
500 g.aspargeskartofler
0.5 dl.hakket kørvel
4 dl.kraftig kalvebouillon (bouillonterning + vand)
2 dl.piskefløde
 
150 g.smør
 salt
 groft peber
 
Opskrift:
Kødet skæres som en 4-kantet kube, brunes i olie på pande og kommes herefter i ovn på rist ved 150 grader C, i ca. 10 minutter. Tag kødet ud og lad det hvile i 10 minutter.

Grønsagerne rengøres og dampes / koges i saltet vand. Smelt 50 gram smør i en gryde og vend grønsagerne ned i. Kalvefond og fløde koges ind til det halve. Pisk 100 gram smør i og tilsæt den hakkede kørvel. Smag til med salt og peber.

Anretning:
På tallerken toppes grønsagerne op, og kødet deles skråt og lægges op ad grøntsagerne. Herefter hældes den varme sauce rundt på tallerkenen. Pyntes med en kvist kørvel. Servér med kogte, pillede aspargeskartofler eller groft brød.

Variationstips:
Retten kan laves med kogt kalveklump i tern og serveres i saucen med kartofler ved siden af.





karakterer:
Opskriften er vist 26732 gange,
og udskrevet 466 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu