Bedstemors kogekage
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Margarine og sukker røres sammen. Rør æggene i et af gangen. De tørre ingredienser tilsættes, slut af med mandelessens.
Dejen hældes i en smurt randform ca. 1 liter dejen skal gå ca. 2/3 op. Randformen sættes i en gryde, 2-3 cm vand i bunden. Vandet bringes i kog, og kagen koger færdig på laveste blus under tætsluttende låg. Kogetid i ca. 45 minutter. Kagen vendes ud af formen mens den stadig er lun. Når kagen er afkølet overtrækkes den med kakao glasur. |
|
Opskriften er vist 45108 gange,
og udskrevet 908 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (17 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2022-05-12 17:58:55 En gryde på 24 cm i diameter passede til vores springform. VBD - 2022-02-26 03:10:28 I min barndom hed den 'sommerhuskage'. meget populær hos alle de børn der var dengang Keld Marstrand Wang - 2020-04-04 15:35:44 Spændende, og nem, kage. Bliver lidt svampet, men det gør ingenting. Havde ikke mandel essens, så brugte vanilje sukker nexø horran - 2012-03-31 17:15:17 min kæreste og jeg er begge uddannet bagere.. vi har aldrig prøvet dette før ej heller hørt om det. min opskriften er fra min afdøde farmor og skrevet i hånden dog lidt anderledes i opskriften... men en spændende og god kage.. kan varmt anbefales også selv om man skal koge kagen istedet for at bage.. judith desiree holm - 2012-03-09 07:06:27 hej jeg prøvede denne opskrift i går jeg erstattede mandel essensen med hakket chokolade og tilsatte kakao i kagen og hold da op den var lækker og dejlig luftig bestemt en nem kage at lave for unge der bor i ungboliger uden ovn CPN - 2010-01-10 13:17:38 Dejlig nem kage. Har dog altid drysset ristede kokosrasp over glasuren. varmekys - 2005-01-01 01:01:01 Den perfekte kage til campister, man har altid mulighed for at koge vand men måske ikke altid en ovn |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne