Californisk citronkage - Diabetes

Californisk citronkage - Diabetes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Erfaren diabetiker

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1.5 tsk.bagepulver
0.5 tsk.salt
150 hvedemel
100 g.Atwel eller Perfect Fit
1 tsk.vanillesukker
60 g.rapsolie
1.25 dl.minimælk
1 æg
1 citron revet skal og saft heraf
2 spsk.bordsødemiddel fx Perfect Strø eller Cologran
25 g.flormelis
 
Opskrift:
Tænd ovnen på 200 grader. Smør en springform på ca. 23 cm med rapsolie.

Mel, bagepulver, Atwel, salt og vanillesukker blandes i en skål.

Olie, æg, mælk og halvdelen af den revne citronskal blandes i en anden skål.

Tilsæt melblandingen til olieblandingen under omrøring.

Hæld dejen i springformen og bag kagen i ca. 30 min.

Prik kagen mange steder med en kødnål eller strikkepind. Rør flormelis, bordsødemiddel, citronsaft og resten af den reven citronskal sammen til en tynd glasur og hæld denne over kagen, mens den stadig er varm.

Lad kagen blive stående i formen til den er kold.

Tips:

Cologran kan købes i Lidl til en særdeles rimelig pris.





karakterer:
Opskriften er vist 11278 gange,
og udskrevet 287 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-07-13 22:30:20
Rigtig god kage. Vi kom ved et uheld til at putte saften i dejen, men det blev den bestemt ikke dårligere af :) Og så brugte vi Atwel Flordrys i stedet for flormelis. Tak for en fin opskrift :)

  -   2011-07-18 20:18:19
Sukkersyge patienter må da heller ikke få flormelis!?