Brunkål med fars

Brunkål med fars, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : nusnus68

Indsendt :      Red :
Brunkål med fars, billede 4 Brunkål med fars, billede 1 Brunkål med fars, billede 2 Brunkål med fars, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Brunkål af:
1 Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
Kulør
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
8 Peberkorn, sorte
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Farsen røres sammen

Den fintsnittede kål letsteges i smør
Sukker, salt,peber fra kværn og kulør tilsættes, og når kålen er >>faldet til<<
Tilsæt vand og peberkorn, når kålen småkoger under låg ½ time.

Lagvis lægges nu kålen og farsen i et letsmurt ildfast fad og det øverste lag skal være fars.
Kom lidt smørklatter på og sæt fadet ind i en 225 grader C. alm. ovn på nederste rille i ca. 45 minutter.

Serveres resten af brunkålen, sennep og groft rugbrød.





karakterer:
Opskriften er vist 104047 gange,
og udskrevet 1936 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8438 (2009 kcal)
KJ pr. Pers. 2109 (502 kcal)
Vægt ialt 3104 gram
Vægt pr. Pers. 776 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 271 KJ (64 kcal)
Protein 4.3 gram
Fedt 3.0 gram
Kulhydrat 5.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-12-08 12:08:36
INGEN kulør i min brunkål, men mere sukker, for kålen skal nemlig blive brun af at småsimre i rigeligt sukker og dermed karameliseres.

  -   2020-02-05 11:34:30
Mærkelig brunkål! Kulør hører så absolut ingen steder hjemme i en brunkål! Der skal derimod tilstrækkeligt med sukker i ligesom når man laver brunkartofler, det er jo det der skal karamellisere og brune kålen og bidrage til den sødlige smag.

  -   2013-09-30 01:56:07
Brunkål laver jeg altid med bacon og hakket oksekød. Snit kålen fint. Kom sukker i gryden margarine i. Først brunes kålen godt, så kommer hakket oksekød og bacon i. Det hele kogen i ca. 1½ time. Husk at smage til med salt og pebber.