Eksotiske friske frugter med rødvinsis

Eksotiske friske frugter med rødvinsis , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

HøjtidNytår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Eksotiske friske frugter med rødvinsis , billede 4 Eksotiske friske frugter med rødvinsis , billede 1 Eksotiske friske frugter med rødvinsis , billede 2 Eksotiske friske frugter med rødvinsis , billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Sukkerlage:
 Jasminteblade
1.5 dl.vand
1 citron meget fine strimler heraf
0.2 dl.citronsaft
25 g.sukker
2 passionsfrugter
 
 Frugter:
225 g.Galia eller Ogen melon
225 g.vandmelon
1 lille papaya
1 lille mango
125 g.Ananas, frisk
2 små bananer
 
 Rødvinsis:
6.75 dl.rødvin
200 g.sukker
320 g.smør
6 æggeblommer
2 nelliker
1 kanelstang
1 Vaniljestang
 
 Pynt:
 strimler af citronskal
 pebermynteblade
 
Opskrift:
Sukkerlage:
Læg jasmintebladene i en lille skål, og hæld 1.5 dl kogende vand over og lad det trække ca 10 minutter. Fjern tebladene og hæld teen i en lille gryde. Citronskal, passionsfrugter, citronsaft og sukker og varmes forsigtigt op under stadig omrøring indtil sukkeret er opløst. Lad det trække 5 minutter fra varmen og lad den afkøle.

Frugter:
Halver galia melonen og fjern kernerne med en ske, skræl den og skær den i tern.
Vandmelonen halveres og skæres i skiver, kernerne pilles ud og den skrælles og skæres i tern.

Papaya halveres og frøene fjernes, skrælles og skæres i tern.

Mangoen skæres langs kernen på begge sider, skrælles og skæres i tern.

Ananasen skæres i skiver, skrælles og stokken skæres ud, frugtkødet skæres i tern.

Skræl bananerne og skæres i tern.

Alle frugterne blandes i en skål og sukkerlagen hældes over.

Rødvinsis:
5 dl rødvin med nelliker og kanel i en gryde og reducere til det halve. Tilføj resterende vin og opvarmet til 60 grader. Pisk den bløde smør i.

Pisk sukker, vanille og æggeblommer hvidt. Bland den røde vin i sukkerblandingen. Og sæt til afkøling gerne til næste dag.

Iscremen køres i ismaskine eller sættes i køleskab og omrøres godt ca. Hver 15 minuttter.

Frugterne anrettes i portionsglas, en kugle rødvinsis lægges oven på og der pyntes med strimler af citronskal og pebermynteblade





karakterer:
Opskriften er vist 18106 gange,
og udskrevet 272 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-12-02 13:50:56
Kunne enormt godt tænke mig at høre hvad folk som har lavet den synes om den? Det lyder meget spændende, men også som et stort arbejde. Så vil bare lige høre om den er al arbejdet værd?