Eksotiske friske frugter med rødvinsis
Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt Højtid: Nytår Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sukkerlage:
Læg jasmintebladene i en lille skål, og hæld 1.5 dl kogende vand over og lad det trække ca 10 minutter. Fjern tebladene og hæld teen i en lille gryde. Citronskal, passionsfrugter, citronsaft og sukker og varmes forsigtigt op under stadig omrøring indtil sukkeret er opløst. Lad det trække 5 minutter fra varmen og lad den afkøle. Frugter: Halver galia melonen og fjern kernerne med en ske, skræl den og skær den i tern. Vandmelonen halveres og skæres i skiver, kernerne pilles ud og den skrælles og skæres i tern. Papaya halveres og frøene fjernes, skrælles og skæres i tern. Mangoen skæres langs kernen på begge sider, skrælles og skæres i tern. Ananasen skæres i skiver, skrælles og stokken skæres ud, frugtkødet skæres i tern. Skræl bananerne og skæres i tern. Alle frugterne blandes i en skål og sukkerlagen hældes over. Rødvinsis: 5 dl rødvin med nelliker og kanel i en gryde og reducere til det halve. Tilføj resterende vin og opvarmet til 60 grader. Pisk den bløde smør i. Pisk sukker, vanille og æggeblommer hvidt. Bland den røde vin i sukkerblandingen. Og sæt til afkøling gerne til næste dag. Iscremen køres i ismaskine eller sættes i køleskab og omrøres godt ca. Hver 15 minuttter. Frugterne anrettes i portionsglas, en kugle rødvinsis lægges oven på og der pyntes med strimler af citronskal og pebermynteblade |
|
Opskriften er vist 18106 gange,
og udskrevet 272 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Århusianeren - 2009-12-02 13:50:56 Kunne enormt godt tænke mig at høre hvad folk som har lavet den synes om den? Det lyder meget spændende, men også som et stort arbejde. Så vil bare lige høre om den er al arbejdet værd? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne