Ølmarineret svinekam
Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam uden svær Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Begynd ridse svinekammens fedtlag i ca. 1x1cm. store tern (rids ned i kødet).
Anbring svinekammen i et fad og hæld marinaden over. Lad svinekammen stå og trække i marinaden i mindst 12 timer, gerne længere. Vend den af og til. Når stegen er færdigmarineret, anbringes den i et smurt ildfast fad eller bradepande. Marinaden sies og gemmes til saucen. Kog 2 dl balsamicoeddike sammen med 2 spsk. honning og hæld den hen over svinekammen. Stil svinekammen ind i en 250 grader varm ovn og brun den i 10 minutter, dæmp varmen til 160 grader og lad den stege videre i 1 3/4 time. Dryp af og til. Den sidste halve time lægges rødløgene skåret i kvarter og pastinakkerne skåret i aflange stykker ved og braiseres med. Når svinekammen er stegt, (stegetermometeret skal vise den samme temperatur, som ved alm. grisekød) koges fadet/bradepanden af, og skyen blandes med den siede marinade (har man lidt vildtfond, kan man også komme det ved). Jævn sky, marinade og fond med en "smørbolle". svinekammen servers med rødløg og pastinak samt evt.: kogte og persilledryssede aspargeskartofler. Samt evt. en gang markchampignons ristet på panden med lidt hvidløg og hakket persille. En robust rødvin med saft og kraft vil være godt tilbehør. |
|
Opskriften er vist 180186 gange,
og udskrevet 2466 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Else Overgaard Jensen - 2022-03-01 11:34:09 Kan man tilberede ølkam dagen før, og så blot lune den på dagen? Marianne i Nice - 2016-01-13 18:27:49 Er sikkert rigtigt godt, ligesom den vinmarinerede, der er kun skiftet vin ud med Öl. Ligesom man kan lave det med hvidvin; vil jeg tro.... plys - 2010-09-03 07:54:02 Lavede den til 130 mennesker og den smagte stadig fantastisk. anonym - 2008-11-12 11:25:59 lyder rigtig godt, skal prøves næste gang jeg skal have gæster. VH Birthe |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne