Andesteg i stegepose (Mortensaften)
Hovedingrediens : And - And hel Højtid: Mortens aften Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rens anden, gnid den ind-og udvendig med salt og peber. Fyld anden med æblebåde og svesker. Læg anden i stegeposen og luk til med den medfølgende klips.
Læg anden på bradepandens rist med brystet opad og steg ca. 2-2½ time ved 200 grader C. alm. ovn til den er mør. Tag anden ud, dæk den med et klæde. Lad den trække 20 minutter før den parteres. Tilbered en let, jævnet sovs med andebouillon. |
|
Opskriften er vist 147715 gange,
og udskrevet 4150 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (21 stemmer) |
|
Kommentarer Camilla Thiessen - 2018-11-11 16:00:06 Jeg har lige smidt to ænder i ovnen , som vi skal ha i aften nu når det er Mortens aften , Jane - 2015-12-22 16:18:30 Jeg steger den også dagen før og bruger vingerne og kråsen til fong, sammen med, porrer gulerødder og løg, det giver en fantastisk sovs. Jeg parterer den og griller den ca 20 min, dagen efter og den er aldrig tør, posen bevarer saften i kødet og det er rigtig lækkert. Jess - 2011-11-03 14:12:40 Jeg laver den ofte dagen før eller om formiddagen og parterer den når den er kold. Så lægger jeg stykkerne i en bradepande med skindsiden op og griller den for høj varme til skindet er sprødt og anden er varm, ca. 15 - 20 minutter. På den måde får man også tid til at køle skyen ned, så fedtet stivner på toppen så man nemt kan tage det fra man synes, så sovsen ikke bliver for fed. Conny - 2010-11-09 13:51:05 nej, jeg synes ikke det bliver sprød skind med en stegepose, men man kan grille den med høj temperatur i kortere tid, og så bliver den perfekt. Skyen i stegeposen er meget koncenteret og rigtig god. dorthe - 2010-11-01 15:41:37 bliver den sprød i en pose the food lover - 2010-04-03 14:43:42 det kommer til at smage godt riborgdaehnert - 2008-12-23 12:39:06 Kan man ikke langtidsstege i stegepose? Mona - 2008-11-11 16:05:13 Brug aldrig færdigkøbt bouillon, det smager aldeles afskyeligt. Brug i stedet skyen fra anden, som i det her tilfælde er samlet i stegeposen. Og supp. med afkog/suppe fra vinger, kråse, hals og hjerte. tam - 2008-11-04 12:20:16 Den bliver meget fin saftig og mør |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne