Havrekiks 05
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn Indsendt : Red : |
|
|
Mælk hældes over grynene.
Når et par skf. mel er taget fra blandes resten af melet med salt, sukker og hjortetaksalt. Heri blandes grynblandingen sammen med den smeltede smør. Dejen æltes, evt. med melet der blev taget fra, og lægges 1/2 time på køl. Dejen rulles meget tyndt ud. med en rund form, ca. 10 cm dia., stikkes dejen ud og kommes på smurte plader, og prikkes med en gaffel inden de evt drysses med lidt salt, birkes- el. sesamfrø, som trykkes let ned i dejen. Kiksene bages på nederste rille ved 225 grader i 10 min. |
|
Opskriften er vist 7966 gange,
og udskrevet 143 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Annette - 2010-04-01 12:12:38 Fin opskrift. Man kan godt skifte smørret helt eller delvist ud, med olivenolie. Man kan også bare lave dem lidt mere salte og udelukke sukker. De bliver meget sprøde og lækere. ! Annette - 2010-03-28 15:56:06 Det er dejlige, sprøde kiks. Det fungerer også at lave dem med olivenolie. Så kan man godt komme lidt mere salt i, og man har en dejlig kiks til mad. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne