Hveder

Hveder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Hveder - Hvedeknopper

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidSt. Bededag

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hveder, billede 4 Hveder, billede 1 Hveder, billede 2 Hveder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1.5 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Lun vandet let og rør gæren ud heri. Bland det sammen piskede æg, mel, salt og sukker i gær væden og ælt dejen godt igennem. Lad det hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse - ca. 30 minutter.

Arbejd dejen godt igennem igen og del den i 12 boller. Anbring dem på i en bradepande og lad dem hæve i 20 minutter.

Pensl bollerne med mælk eller vand.
Bages i 25 minutter ved 225 grader C. alm. ovn.

Flækkes og efterbager 10 minutter ved 250 grader C. alm. ovn.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Varme hveder

karakterer:
Opskriften er vist 18837 gange,
og udskrevet 425 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8130 (1935 kcal)
KJ pr. stk. 677 (161 kcal)
Vægt ialt 880 gram
Vægt pr. stk. 73 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 923 KJ (219 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 1.8 gram
Kulhydrat 44.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu