Kærnemælksbrød

Kærnemælksbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kærnemælk

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Kærnemælksbrød, billede 4 Kærnemælksbrød, billede 1 Kærnemælksbrød, billede 2 Kærnemælksbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Gæren røres ud i den kolde kærnemælk, de 100 g. hvedemel røres i og det hæver 1-2 timer.

Derefter tilsættes vand, salt og det sidste hvedemel og dejen æltes godt igennem. Formes til et stort brød.

Bag brødet midt i ovnen på 225 grader C. alm. ovn i ca. 45 minutter. Hvis lyden er hul, når man banker i bunden af brødet, er det færdigt.





karakterer:
Opskriften er vist 56090 gange,
og udskrevet 701 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 23137 (5508 kcal)
KJ pr. Brød 23137 (5508 kcal)
Vægt ialt 2575 gram
Vægt pr. Brød 2575 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 898 KJ (213 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 1.0 gram
Kulhydrat 45.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-02-12 13:17:58
Skal brødet ikke hæves 2 gang?

  -   2015-02-14 14:36:35
Skal brødet ikke hæve 2. Gang?